Η εγκατάλειψη του Πάρκου σε εικόνες

O βλαπτικός κισσός για τα δένδρα επεκτείνεται...
O βλαπτικός κισσός για τα δένδρα επεκτείνεται…

Από τότε που το ΣτΕ έβαλε φρένο στις εργασίες ανάπλασης, το Πάρκο του Αγρινίου, ο μοναδικό πνεύμονας πρασίνου του Αγρινίου εγκαταλήφθηκε ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα, ιδίως το τελευταίο διάστημα που οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξης της χαμηλής βλάστησης, το Πάρκο τείνει να μετατραπεί σε ζούγκλα! Ουδεμία φροντίδα υπάρχει επί μήνες από την υπηρεσία πρασίνου του δήμου Αγρινίου για τα δένδρα, αποτέλεσμα αυτού και η εμφάνιση του κισσού που “κατατρώει” τα δένδρα, ενώ η υπηρεσία καθαριότητας έχει να περάσει μάλλον χρόνια από το πάρκο, με αποτέλεσμα να συναντά κανείς μικρά και μεγάλα σκουπίδια σε διάφορα σημεία του πάρκου… Και βέβαια υπαρκτά είναι και τα σημάδια πρόσφατης λαθροϋλοτομίας…

Σκουπίδια σε διάφορα του πάρκου...
Σκουπίδια σε διάφορα του πάρκου…

Το γεγονός ότι το Πάρκο έχει πάψει να αποτελεί πόλο έλξης, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφεθούν όλα στην τύχη τους! Το πράσινο του Πάρκου θα πρέπει κάποια στιγμή να έχει την περιποιήση που αξίζει στο μοναδικό «πνεύμονα» μέσα στην πόλη. Γιατί παρόλο που το Πάρκο, λόγω των εργασιών που ματαιώθηκαν, αποπνέει την εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου εργοτάξιου, επιμένουν να το επισκέπτονται για μια μικρή βόλτα ή άθληση, κυρίως κάτοικοι της γύρω περιοχής, που δικαιολογημένα εκφράζουν τα παράπονά τους για την εγκατάλειψη από τις υπηρεσίες του δήμου.

Τα σημάδια πρόσφατης λαθροϋλοτομίας είναι ευτυχώς λίγα, αλλά εμφανή...
Τα σημάδια πρόσφατης λαθροϋλοτομίας είναι ευτυχώς λίγα, αλλά εμφανή…

Είναι καιρός πια οι υπεύθυνοι του πρασίνου και της καθαριότητας στο δήμο Αγρινίου να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν επιτέλους! Φτάνει πια με την αυταρέσκεια από το να φωτογραφίζονται σε διάφορες εκδηλώσεις! Τουλάχιστον -για να λέμε και τα καλά- είναι παρήγορο ότι ο δήμος Αγρινίου στην εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It Greece», που περιλαμβάνει δράσεις περιβαλλοντικές καθώς επίσης τον εξωραϊσμό και την αισθητική αναβάθμιση πολλών σημείων του δήμου, δεν έχει συμπεριλάβει καμία δράση για το Πάρκο. Θα ήταν μέγιστη υποκρισία, τη στιγμή που το έχει εγκαταλείψει, να αναζητά εθελοντές για τον καθαρισμό του.

Ο δήμος Αγρινίου έχει εντάξει στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016 χρήματα για τη μελέτη του Πάρκου που πιθανότατα θα αποτελέσει μέρος του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για το Αγρίνιο, μέχρι τότε όμως, ας γίνει κάτι…

Δείτε εδώ την απάντηση του αντιδημάρχου Α. Καλαμπαλίκη