Χωρίς δηλώσεις στην Κλόκοβα – Χωρίς ανακοινώσεις για τις τμηματικές παραδόσεις

Αγγαρεία έκανε ουσιαστικά σήμερα ο Πρωθυπουργός επισκεπτόμενος τη σήραγγα της Κλόκοβας στην Ιόνια Οδό. Στην Κλόκοβα ο Τσίπρας δεν έκανε καν επίσημες δηλώσεις!

Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι πολύ ουσιαστικό, ήταν ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση σκόπευε στα επικοινωνιακά οφέλη από το κόψιμο της “κορδέλας” στα τμήματα της Ολυμπίας Οδού, τα οποία ούτως ή άλλως επισκιάστηκαν από το “μοίρασμα” των 246 εκατομμυρίων από τις τηλεοπτικές άδειες… Ούτε φυσικά περιμέναμε να υπάρξει κάποια παρέμβαση, ή έστω μια εξαγγελία για το πολύπαθο έργο του άξονα Αμβρακία – Άκτιο, που αν και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ παραμένει παγωμένο.

Θα περίμενε κανείς όμως, έστω από την πλευρά του Υπ. Υποδομών (Σπίρτζης – Δέδες), να γίνει μια ανακοίνωση σχετικά με τις τμηματικές παραδόσεις της Ιονίας Οδού. Σε γενικές γραμμές ξέραμε ότι το τμήμα Κουβαράς – κόμβος Αμφιλοχίας θα παραδίνονταν στα τέλη του καλοκαιριού – αρχές φθινοπώρου, όπως επίσης ότι το τμήμα από την Κλόκοβα μέχρι το Κεφαλόβρυσο προσδιορίζονταν να παραδοθεί στο τέλος του 2016. Επ’ αυτού όμως δεν ανακοινώθηκε τίποτα κατά τη σημερινή επίσκεψη.