Ελεύθερος μετά από συμπληρωτική απολογία ο 52χρονος μετέφερε 33,5 κιλά χασίς

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους είναι πλέον ο 52χρονος που συνελήφθη στις 17/10/2016 από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, στην Εθνική Οδό, στο ύψος του Μεσολογγίου, να μεταφέρει στο αυτοκίνητό του 33,5 κιλά κάνναβης.

Κληθείς σήμερα σε συμπληρωματική απολογία ενώπιον της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου κατόπιν αιτήσεώς του, ο 52χροχος Ε.Κ. καταγόμενος από τη Βόρεια Ελλάδα και προσωρινά κρατούμενος μέχρι σήμερα στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών -δυνάμει σχετικού εντάλματος προσωρινής κράτησης- απολογήθηκε εκ νέου για τις πράξεις της κατοχής ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση και της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση, ήτοι για παραβάσεις του άρθρου 20 του Ν 4139/2013. Κατόπιν της απολογίας του με τη σύμφωνη γνώμη της Ανακρίτριας και Εισαγγελέως Πρωτοδικών Μεσολογγίου αφέθη ελεύθερος, άρωντας την έως σήμερα επιβληθείσα προσωρινή κράτηση και αντικαθιστώντας αυτή με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο Α.Τ. του τόπου διανομής του το πρώτο πενθήμερο εκάστου μηνός και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

tsimpoukisΟ συνήγορος υπεράσπισης του 52χρονου Χρήστος Τσιμπούκης μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr ανέφερε τα εξής : “Ανέλαβα την υπεράσπιση του εντολέα μου αρχές Νοεμβρίου, ήτοι κατόπιν της πρώτης του απολογίας και της επιβληθείσης εις βάρος του προσωρινής κρατήσεώς, δυνάμει του σχετικού εντάλματος της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου. Όντας πεπεισμένος ότι δεν προσεγγίστηκαν επαρκώς και δεν φωτίστηκαν ουσιώδεις πτυχές του πραγματικού και νομικού μέρους της βαρύνουσας τον εντολέα μου και κατηγορούμενο κατηγορίας κατά την πρώτη απολογία του, κατέθεσα ενώπιον της κας Ανακρίτριας, την από 22/12/2016 αίτηση διενέργειας συμπληρωματικής ανακρίσεως, η οποία αφού έγινε δεκτή, κλήθηκε ο εντολέας μου σε συμπληρωματική απολογία για τις αποδοθείσες σε αυτόν πράξεις. Σήμερα με τον απολογούμενο προσκομίσαμε απολογητικό υπόμνημα και λοιπά άλλα έγγραφα, τα οποία ήραν άρδην την έως σήμερα ποινική μεταχείριση αυτού, επί τη βάσει της αρχής της αναλογικότητας και της δίκαιης δίκης. Η άρση της προσωρινής κράτησης και η αντικατάστασή της από τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο Α.Τ. και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, επιρρωνύουν την ακράδαντη και ακέραιη εμπιστοσύνη που έχω, αλλά και όλοι οφείλουμε να έχουμε στις δικαστικές αρχές”.