Ιόνια Οδός : Θέλει δουλειά το Αμφιλοχία – Άρτα [video]

Στις αρχές του καλοκαιριού θα μπορούμε να ταξιδεύουμε στην Ιόνια Οδό από άκρη σε άκρη, δηλαδή από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα.

Μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται η λειτουργία του τμήματος Κλόκοβα – Κεφαλόβρυσο, εντωμεταξύ αναμένεται σταδιακά να λειτουργήσουν οι κόμβοι που μέχρι σήμερα δεν λειτουργούν πλήρως σε διάφορα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου που έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

Το μεγάλο «αγκάθι» της Ιόνιας Οδού είναι το τμήμα από την Αμφιλοχία έως την παράκαμψη της Άρτας. Και αυτό γιατί ένα τμήμα περίπου 4 χλμ στον Κρίκελλο Αμφιλοχίας καθυστέρησε πάρα πόλυ να αποδοθεί στον κατασκευαστή εξ” αιτίας των απαλλοτριώσεων, ενώ πίσω κατασκευαστικά είχε μείνει και η γέφυρα του Μενιδίου (φωτό). Σημειωτέον ότι μιλάμε για τη διεύλευση του Μακρυνόρους που από την υφιστάμενη εθνική οδό αποτελεί ίσως για το πιο δύσκολο και το πιο χρονοβόρο τμήμα της διαδρομής από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα. To συγκεκριμένο τμήμα όμως θα μείνει για δύο – τρεις μήνες αργότερα μετά την 31η Μαρτίου. Όπως επίσης και τα τμήματα από το Αντίρριο μέχρι την Κλόκοβα, καθώς το τα τελευταία χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου λίγο πριν τα Γιάννενα.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τη διαδρομή από την Αμφιλοχία έως την Άρτα, όπου υπάρχουν τμήματα που είναι σχεδόν έτοιμα και απομένουν οι λεπτομέρειές τους… υπάρχουν όμως και τμήματα που θέλουν αρκετή δουλειά ακόμη καθώς τμήματα που βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των χωματουργικών εργασιών και της διάνοιξης…