Σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

27 ομάδες Γυμνασίων, 10 δημοτικών και 3 Λυκείων διαγωνίστηκαν, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Πάτρας. Τρείς από τις ομάδες των δημοτικών σχολείων θα εκπροσωπήσουν την περιφέρεια στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικών WRO Hellas, 14 έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Γυμνασίων ενώ οι ομάδες των Λυκείων προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Αθήνας (18/3/2017) λόγω του πιλοτικού χαρακτήρα του διαγωνισμού.

1ο & 2ο Γυμνάσια Μεσολογγίου και Παπαστράτειο Αγρινίου
Στα Γυμνάσια, στην κατηγορία που σημειώθηκε το αδιαχώρητο, τα ρομπότ των 27 ομάδων ακολούθησαν την «Πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που διέσχισε και κατέκτησε το γνωστό κόσμο της εποχής του. Η διαδρομή έγινε σε ένα χάρτη και τα ρομπότ, εντός διλέπτου, έπρεπε να ακολουθήσουν τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος ολοκληρώνοντας τις δοκιμασίες που θα συναντήσουν: πολιορκώντας την Περσέπολη και λύνοντας τον Γόρδιο δεσμό! Προέκυψαν 14 ομάδες με δικαίωμα πρόκρισης εκ των οποίων 2 είναι από την Ηλεία – 3o Γυμνάσιο Αμαλιάδας και Γυμνάσιο Λεχαινών – 3 από την Αιτωλοακαρνανία – 1ο & 2ο Γυμνάσια Μεσολογγίου και Παπαστράτειο Αγρινίου, ενώ τα υπόλοιπα 9 προέρχονται από την Αχαΐα: Γυμνάσιο Κάτω Καστριτσίου, 13ο Γυμνάσιο Πάτρας, 20ο Γυμνάσιο Πάτρας, 11ο Γυμνάσιο Πάτρας, Πειραματικό Γυμνάσιο Παν/μίου Πατρών.

17ο Δημοτικό Αγρινίου και 1ο Δημοτικό Σχολείο Αστακού
Στην κατηγορία των δημοτικών, στο διαγωνισμό με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», τα παιδιά χρησιμοποίησαν τα προτεινόμενα εκπαιδευτικά πακέτα κατασκευάζοντας ένα ρομποτικό μοντέλο με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch. Ανάμεσα σε ευφάνταστες και πολύ καλές δημιουργίες ξεχώρισαν τα σχολεία που θα εκπροσωπήσουν τη Δυτική Ελλάδα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και είναι με σειρά κατάταξης: 49ο Δημοτικό Πάτρας, 17ο Δημοτικό Αγρινίου και 1ο Δημοτικό Σχολείο Αστακού.