Συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Αγρίνιο [pics]

Με παλμό και αρκετό κόσμο πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο η απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, η οποία ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με απαγγελίες ποιημάτων, ενώ χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απηύθνε εκ μέρους του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου ο Βαγγέλης Μαχαλιώτης. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Προέδρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλη Κατσιγιάννη. Σημειωτέον πως ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι αφιερωμένος ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους “για ένα κόσμο χωρίς προσφυγιά, χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση”.

Ο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη που ήταν παρών στη συγκέντρωση σε μήνυμά του ανέφερε πως “το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες της εργατικής τάξης και καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να δημιουργήσουν μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση και στα κόμματα του κεφαλαίου για να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική”.

Ο Προέδρος του Εργατικού Κέντρου Μιχάλης Κατσιγιάννης στην ομιλία του τόνισε ότι «η εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο τιμά όλους όσους έπεσαν στην μάχη της ταξικής πάλης”. Σε σχέση με το σήμερα τόνισε πως είναι ανάγκη το εργατικό κίνημα να ανατάξει τις δυνάμεις του και να αντιταχθεί απέναντι στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα των μνημονίων που στοχεύουν στην ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου εξάλλου στο μήνυμά του αναφέρει μεταξύ άλλων : «Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε! Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη. Κυβέρνηση- ΕΕ -ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα. Καμία αναμονή, καμία ανοχή!».

View post on imgur.com