Η απάντηση Καμμένου σε Φαρμάκη : Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από ανθρώπους που σκέπτονται με όρους 1950

Απάντηση στον Νεκτάριο Φαρμάκη και το σχόλιό του επί της ανακοίνωσης της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας σχετικά με την εγκρίση κονδυλίου από το ΠΔΕ για το οδικό δίκτυο του νομού, δίνει ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Καμμένος.

Αναλυτικά:
Μια απάντηση στον κ. Νεκτάριο Φαρμάκη
Φίλε και συνάδελφε Νεκτάριε, γνωρίζοντας ότι σου αρέσει ο διάλογος – εξάλλου η επιστολή σου το αποδεικνύει- θα τολμήσω να ανταλλάξω μαζί σου κάποιες σκέψεις, ως αντίλογο στα όσα στην ανακοίνωσή σου αναφέρεις με αφορμή την ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νιας για την έγκριση κονδυλίου από ΟΠΔΕ , για τους οδικούς άξονες του Νομού. Θα μου επιτρέψεις να επισημάνω ότι σου απαντώ με την ιδιότητά σου ως περιφερειακού συμβούλου , και ως εκ τούτου αναφέρομαι και στην ό,ποια ευθύνη σου αναλογεί για: 1. Κοινός τόπος σε όλους τους σχολιασμούς που καταγράφηκαν μετά την ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο δικό σου σχόλιο, είναι ότι τα χρήματα αυτά πέφτουν στον τόπο μας με στόχο την καλυτέρευση , επιδιόρθωση των οδικών αξόνων. ΄Αρα όποιος το επισημαίνει και το αναδεικνύει, πράττει το αυτονόητο— Το ίδιο καταγράφει και η ανακοίνωση της ΝΕ. ΄Αρα γιατί το θεωρείς επικοινωνιακό παιχνιδάκι;; 2.Εσύ , με την ιδιότητά σου ως περιφερειακός σύμβουλος γνωρίζεις άριστα (εξάλλου σε διπλανό σχόλιο του ΔΠ εμπεριέχονται ως φωτοτυπία οι δυο αποφάσεις α)του περιφερειακού συμβουλίου και β)του υπουργού ότι το περιφερειακό συμβούλιο με την υπ΄αριθμ. 34/2017 απόφασή του, τόσα ακριβώς χρήματα ζήτησε για τα έργα, και το υπουργείο του χορηγεί το ποσό ακριβώς που ζήτησε και μάλιστα με δυνατότητα εκταμίευσης άμεσα, από την υπογραφή της απόφασης . Αυτό δεν λέγεται και δεν αποτελεί πλήρη ικανοποίηση του αιτήματος;; ΄Ας ζητούσε το περιφερειακό συμβούλιο και η παράταξή σας μαζί , κάτι περισσότερο και αν δεν σας χορηγούνταν να κάνατε κριτική. Το ποσό των 35.500.000 € ζητήσατε , 35.500.000 σας χορηγήθηκαν. Αυτό περιγράφει και η ανακοίνωση. Εάν εσείς ως παράταξη θέλετε να καλύψετε τις δικές σας παραλείψεις και αδυναμίες στη διατύπωση πρότασης και δράσης για το νομό , δεν σας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ . Πράγματι εγώ όσο και αν προσπάθησα δεν βρήκα κάποια δράση σας για το Νομό. Θέλοντας μάλιστα να μην σας αδικήσω ανέτρεξα και στην παρουσία , τις προτάσεις και τη δράση των βουλευτών σας στο νομό. Διευκολύνθηκα σε τούτο , από από δημοσίευση σε άλλο site της περιοχής μας, όπου περιγράφεται ακριβώς η δράση τους που είναι η παρακάτω:
Μάριος Σαλμάς
Ο πολιτικός από την Αμφιλοχία εκλέγεται συνεχώς βουλευτής από το 2012 με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ έχει διατελέσει Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά και Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.
Σταυροί προτίμησης (2015): 21.794
0 ομιλίες (2017)
5 ομιλίες (2016)
3 ομιλίες (2015)
26 ερωτήσεις / 16 απαντήσεις (2017)
2 επιτροπές (τρέχουσα περίοδος)
4 εισηγήσεις σε νομοσχέδια
Καμία εκ των ερωτήσεων του κ. Σαλμά δεν ανταποκρίνεται άμεσα στα προβλήματα της Αιτωολοακαρνανίας.
Κώστας Καραγκούνης
Ο Αγρινιώτης πολιτικός εκλέγεται συνεχώς βουλευτής από το 2009 με τη Νέα Δημοκρατία και στο παρελθόν είχε διοριστεί Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σταυροί προτίμησης (2015): 21.366
1 ομιλίες (2017)
4 ομιλίες (2016)
3 ομιλίες (2015)
11 ερωτήσεις / 6 απαντήσεις (2017)
2 επιτροπές (τρέχουσα περίοδος)
3 εισηγήσεις σε νομοσχέδια
Μια ερώτηση του κ. Καραγκούνη αφορούσε την Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα την δημιουργία Κόμβων Εισόδου-Εξόδου στην Ιόνια Οδό για την πόλη του Μεσολογγίου.
Δηλαδή το απόλυτο μηδέν για το νομό όπου εκλέγονται, και ιδιαίτερα για την πόλη μας. Αυτό είναι προσβλητικό συνάδελφε. Και ίσως δεν είναι τόσο προσβλητικό για μένα, διότι δεν τους ψήφισα. Γι ΄αυτούς που τους ψήφισαν όμως;; Και από τους οποίους θα ζητήσουν να τους ξαναψηφίσουν υποσχόμενοι ως Μαυρογιαλούροι όλα αυτά για τα οποία μέχρι σήμερα ούτε καν ασχολήθηκαν 3.Αναφερετε επί λέξει στο σχόλιό σας συνάδελφε: «τίποτε περισσότερο δεν κάνετε κύριοι της κυβέρνησης , από όσα γίνονται μέχρι σήμερα». Πράγματι ολοκληρώσαμε την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ σε χρόνο ρεκόρ, βγάζοντας την περιοχή από την απομόνωση και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανάπτυξης μειώνεται ο χρόνος στις μετακινήσεις και περιορίζοντας κατά πολύ μεγάλο ποσοστό τα τροχαία ατυχήματα. Αυτά περιγράφονται και γι αυτά πανηγυρίζουμε στην ανακοίνωση της ΝΕ, και νομίζω ότι γι αυτά τουλάχιστον πανηγυρίζετε μαζί μας και εσείς. ΄Όπως θέλω να πιστέψω ότι θα πανηγυρίσετε μαζί μας και εσείς. ΄Όπως θέλω να πιστέψω ότι θα πανηγυρίσετε όταν σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στην αθλούμενη νεολαία και γενικότερα τον Αγρινιώτικο λαό και το κλειστό γυμναστήριο της αερογέφυρας, που για πάνω από 20 χρόνια είχε στοιχειώσει. Είμαι σίγουρος ότι θα πανηγυρίσετε και για την επανέναρξη του έργου που αφορά την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Αμβρακία-΄Ακτιο. Από την παράταξή σας όμως και τους πολιτευτές του νομού μας δεν ακούσαμε κάποια πρόταση εκτός από το αίτημά σας για λειτουργία των κόμβων Κουβαρά και Χαλαζιά. Αιτήματα που ικανοποιήθηκαν αμέσως.
΄Αρα συνάδελφε, πράγματι ο τόπος δεν έχει ανάγκη από πατερούληδες και από ανθρώπους που σκέπτονται με όρους 1950. Για τούτο και εμείς φροντίσαμε να φτιάξουμε τους δρόμους σύγχρονους, λειτουργικούς, ασφαλείς, αναπτυξιακά εργαλεία, καταργώντας το δικό σας οδικό δίκτυο που χρονολογείται από το 1950, καταδικάζοντας την περιοχή στην απομόνωση, την υπανάπτυξη και τη φτωχοποίησή της.
Φυσικά απόλυτα σωστό το ΥΓ ότι τα χρήματα αυτά δεν αφορούν τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό. Αλλά αυτό το «σφαλματάκι», συγκρίνεται με την ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ των δικών σας κυβερνήσεων και αυτοδιοικητικών αρχών που δεν το προέβλεψαν και δεν υπέβαλαν το αίτημα καν; Εμείς τουλάχιστον από την επιθυμία μας και την πρεμούρα μας να πραγματοποιήσουμε το έργο, το βλέπουμε συνέχεια μπροστά μας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Σταύρος Καμμένος