Ποιος εν τέλει ο ρόλος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων;

Η υπόθεση με τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου και τα τμήματα του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, μετά τις διαστάσεις που έλαβε από τις συναντήσεις του Υπ. Παιδείας με τον Σύλλογο των Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, εκτός από το καθαυτό ενδιαφέρον, δηλαδή τι μέλλει γενέσθαι με την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή, έχει και (παρά)πολιτικό ενδιαφέρον. Και αυτό έγκειται στο να καταλάβουμε τον ρόλο του Συλλόγου των Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων. Ο νεοσύστατος σύλλογος ιδρύθηκε με τη διακήρυξη πως θα λειτουργεί πάνω από κόμματα, πολιτικά πρόσωπα και σκοπιμότητες και πως κύριος σκοπός του είναι η ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής, η προβολή των προβλημάτων της περιοχής με σκοπό να ασκηθεί κάποια πίεση προς τους εκάστοτε και κατά περίπτωση ιθύνοντες.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του μετά τη δεύτερη συνάντησή του με τον Υπ. Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, αφού περιγράφει τη μεταστροφή επί τα χείρω του Υπουργού από την πρώτη στη δεύτερη συνάντηση, σημειώνει αυτολεξεί : “Η υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών σχολών στο Αγρίνιο και του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, έχει ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, που πρέπει να αποκαλυφθούν.” Μια έκφραση αρκετά βαριά που στοχεύει εμμέσως πλην σαφώς την νυν ηγεσία του Υπουργείου και την παρούσα κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι πως η παρούσα κυβέρνηση σε πολλά ζητήματα όχι μόνο τοπικά έχει δράσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να της αξίζουν ανάλογοι χαρακτηρισμοί. Όμως στην περίπτωση των τμημάτων του Αγρινίου και του Μεσολογγίου δεν μπορεί να της καταλογίσει κανείς κάτι επιπλέον, πέρα από το γεγονός ότι προβλήματα κυρίως ακαδημαϊκής υφής που χρόνιζαν παραμένουν άλυτα. Μήπως η κυβέρνηση αυτή έφερε το “σχέδιο Αθηνά”; Μήπως αυτή κατήργησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας; Μήπως αυτή “κατακρεούργησε” το ΤΕΙ Μεσολογγίου σκορπίζοντας στους πέντε ανέμους της Αχαΐας και της Ηλείας τα τμήματά του; Για τις προηγούμενες κυβερνήσεις που έκαναν όλα τα παραπάνω τι χαρακτηρισμούς θα έπρεπε να κάνει ο Σύλλογος των Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων; Και γιατί τους απέφυγε;

Η αντίδραση του Προέδρου του Συλλόγου Αιτ/νων Δημοσιογράφων Πάνου Σόμπολου ήταν αυτή που έκανε τον Πάνο Παπαδόπουλο, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» στο Μεσολόγγι, σε δήλωσή του σχετικά με τα τμήματα του ΤΕΙ να αναρωτηθεί σχετικά με τον ρόλο και την ιδιότητα του πάλαι ποτέ αστυνομικού ρεπόρτερ. “Μήπως του μελλοντικού υποψήφιου Βουλευτή της Ν.Δ. στο Νομό μας ή με την κατ’ εξουσιοδότηση “θεσμική” λειτουργία υποκατάστασης αυτών που έπρεπε να παρέμβουν;” απορεί χαρακτηριστικά ο Π. Παπαδόπουλος.