Γης της Επαγγελίας οι πεζόδρομοι του Αγρινίου

Γης της Επαγγελίας θα έπρεπε να χαρακτηριστούν οι πεζόδρομοι του Αγρινίου για τους επιχειρηματίες του κλάδου αναψυχής και εστίασης, αν αναλογιστεί κανείς τι συμβαίνει ακόμη και στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Καθημερινής” υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων μάζεψαν τα τραπεζοκαθίσματα από γνωστό και παλαιό κατάστημα της πλατείας και τα φόρτωσαν σε ένα φορτηγό λόγω χρεών. Οπως εξηγεί στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αντρέας Βαρελάς, ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου καταστήματος χρωστάει 415.000 ευρώ στον Δήμο Αθηναίων γιατί δεν πληρώνει το ενοίκιο για τα τραπεζοκαθίσματα που τοποθετεί από το 2012.

Αυτά βέβαια στην Αθήνα με δήμαρχο τον Καμίνη. Στο Αγρίνιο, όπου φυσικά τα μεγέθη σε απολύτους αριθμούς είναι μεν διαφορετικά, η κατάσταση όμως είναι πολύ χειρότερη. Στα χρόνια της κρίσης επαγγελματίες του κλάδου έφτασαν το “φέσι” στο δήμο Αγρινίου από τα ενοίκια των τραπεζοκαθισμάτων σε ποσό που ξεπερνά κατά πολύ τις 200.000 ευρώ. Ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις επαγγελματιών που δεν έχουν πληρώσει ποτέ… Όμως στο Αγρίνιο ποτέ δεν είδαμε φορτηγά να μαζεύουν τα τραπεζοκαθίσματα είτε για λόγω χρεών, είτε γιατί καταλάμβαναν πολύ περισσότερο από τον κοινόχρηστο χώρο που τους εκμισθώνεται. Και η κατάσταση αυτή διαμορφώθηκε και πήρε διαστάσεις επί Μοσχολιού και συνεχίζεται επί Παπαναστασίου. Βέβαιως τώρα έχουμε ένα νέο κανονισμό λειτουργίας για τους κοινόχρηστους χώρους με μείωση της τάξης 20% έως 40% των τελών, όμως τάξη στους πεζοδρόμους δεν είδαμε. Όσο για αν τα χρέη αποπληρώνονται, είναι εύκολο να υποθέσει κανείς τι συμβαίνει…

ΥΓ: Για την ιστορία η πολιτική επί του θέματος στο Αγρίνιο χαράχθηκε το 2009 όταν σε κάποια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ειπώθηκε πως «θα μπορούσαμε να στείλουμε κλήτήρες σε όσους μας χρωστάνε, αλλά αντιλαμβανόμενοι την κρίση που υπάρχει, δεν το κάνουμε στα πλαίσια μιας κοινωνικής πολιτικής…»