Την παραμονή του ΕΟΠΥΥ στο Μεσολόγγι διεκδικούν και οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ

Η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Μεσολογγίου και Περιχώρων σε συνέχεια της επιστολής που απεστάλη προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήριο Μπερσίμη, συνυπογραμμένη από τέσσερις φορείς τις πόλης μας, ήτοι Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου (φυσική συνέχεια του οποίου αποτελεί το Σωματείο μας), Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου και Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιτ/νίας, δηλώνει δυναμικά παρούσα και ενεργά συμμέτοχος σε κάθε προσπάθεια αποτροπής της υποβάθμισης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Μεσολογγίου.
Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η εξαχρείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της εν λόγω Διεύθυνσης δεν θα συντελεστεί μονάχα με την φυγή εργασιών και υπαλληλικού προσωπικού προς το υποκατάστημα Αγρινίου, αλλά πολύ περισσότερο από την αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών και ιδιαιτέρως των συνταξιούχων της περιοχής.
Η ταλαιπωρία των τελευταίων θα είναι ανυπολόγιστη εάν καταργηθεί ή περιοριστεί με οποιονδήποτε τρόπο η καθημερινή λειτουργία της ως άνω υπηρεσίας, αφού για να εξυπηρετηθεί ο πληθυσμός των συνταξιούχων για τις αυξημένες του ανάγκες, θα πρέπει να μεταβαίνει στην πόλη του Αγρινίου.
Οι περιοριστικές συνθήκες της δημοσιονομικής κρίσης, της ύφεσης και της σημαντικής περικοπής των συντάξεων καθιστούν την διασφάλιση της επάρκειας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας επιβεβλημένη και κρίσιμης σημασίας. Τα περιορισμένα οικονομικά μέσα, σε συνδυασμό με την υπέρογκη αύξηση στην ζήτηση υπηρεσιών υγείας, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για βελτίωση και διαρκή έλεγχο του συστήματος χρηματοδότησης των υπηρεσιών υγείας.

Ως εκ τούτου, πέρα από την διασφάλιση της ορθής και απρόσκοπτης λειτουργίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Μεσολογγίου με την συνεπαγόμενη διατήρηση της έδρας της στην πόλη του Μεσολογγίου, ζητάμε την αύξηση των παρεχόμενων στο σύστημα υγείας χρημάτων, που θα οδηγήσει προς την επιθυμητή κατεύθυνση όλο το σύστημα της παροχής υπηρεσιών υγείας προς όφελος των πολιτών.
Αναμένοντας τις ενέργειές σας.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Κασσαβέτης Νικόλαος Πλιακούρας Βασίλειος