Ένα παράλληλο σύμπαν… πιθανόν να φέρει ένα εξαιρετικά “σφιχτό” 2018

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί καλά- καλά η αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων για το έτος 2017, το υπουργείο Υγείας εκδίδει νέους στόχους τους οποίους θα πρέπει να υλοποιήσουν μέσα στο 2018.

Σύμφωνα με το healthreport.gr εκτός των άλλων οι Διοικητές των Νοσοκομείων θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τους σφικτούς προϋπολογισμούς οι οποίοι μάλιστα και τη νέα χρονικά θα είναι περαιτέρω μειωμένοι. Εξάλλου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής του με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) δεν διέψευσε πως στο νέο προϋπολογισμό του 2018 πιθανότατα η χρηματοδότηση να είναι περαιτέρω μειωμένη κατά 250 – 300 εκ.ευρώ.

Αυτό το πλαίσιο καθιστά πολύ κρίσιμη την κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου, αν μέχρι τέλος του έτους δεν πάρει τις 370.000 ευρώ που ζητά ως χρηματοδότηση. Αν η χρηματοδότηση δεν δοθεί στο σύνολο της ή τουλάχιστον κάποιο μέρος της, αυτό σημαίνει πως το Νοσοκομείο Αγρινίου θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά με ένα μειωμένο προϋπολογισμό και με το ταμείο στην χειρότερη περίπτωση με μείον 370.000 ευρώ ή με κάποιο μικρότερο ποσό σε ένα καλύτερο σενάριο.

Οι μειωμένοι προϋπολογισμοί έχουν κάνει τους υπευθύνους των νοσοκομείων -σύμφωνα με ρεπορτάζ του healthreport.gr -να κόβουν ακόμη και απαραίτητες εξετάσεις και ιατρικές πράξεις. Στο Νοσοκομείο Αγρινίου βέβαια υπάρχει ένα παράλληλο σύμπαν… Πως αλλιώς να εξηγήσεις τη δαπάνη ποσού της τάξης των 10.000 ευρώ για την ανακαίνιση με καινούργια έπιπλα του γραφείου του διοικητή του Νοσοκομείου, καθώς και τη μετατροπή δωρεάς 5.000 ευρώ προς το νοσοκομείο για την τοποθέτηση στεγάστρου αποκλειστικά για τα αυτοκίνητα του διοικητή και των διευθυντών του Νοσοκομείου Αγρινίου;;