Σε… δεύτερη φάση για το “Αγρίνιο – Καρπενήσι” θα πουν κάτι περισσότερο στη ΝΔ;

Οι wannabe της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία μας διαφήμισαν πως ο πρόεδρος της ΝΔ τις προάλλες επισκεπτόμενος την Ευρυτανία δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει το έργο του οδικού άξονα Καρπενήσι – Αγρίνιο.

Βεβαίως παρέκαμψαν το σκι του Κυριάκου στο Βελούχι… Θα το παρακάμψουμε και εμείς δεν θα αναρωτηθούμε, αν ο Κυριάκος σκέπτεται πόσοι έχουν τη δυνατότητα να πάνε για σκι στο Βελούχι. Θα έρθουμε στο προκείμενο που είναι ο δρόμος. Πρώτα από όλα ο Κυριάκος δεσμεύτηκε πως η ΝΔ θα ολοκληρώσει το έργο της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Λαμίας- Καρπενησίου, και σε δεύτερη φάση το δρόμο Καρπενήσι – Αγρίνιο. Άλλο το σκέτο “θα κάνουμε το δρόμο” και άλλο “θα κάνουμε πρώτα το ένα έργο και μετά το άλλο”…

Καλό θα ήταν όμως οι Αιτωλοακαρνάνες διαφημιστές του Κυριάκου και της ΝΔ να μας πουν έστω σε αυτή τη δεύτερη φάση πως σκέφτονται να προχωρήσει το έργο. Με σαλομοποίηση του έργου σε επιμέρους εργολαβίες, όπως η ΝΔ έπραξε με τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Αμβρακία με τα γνωστά αποτελέσματα. Ή μήπως με μελέτες – εκτρώματα σαν κι αυτή της αναδιαρρύθμισης της εθνικής οδού έξω από το Αγρίνιο, που έγινε επί ΝΔ και που κατάντησε το δρόμο καρμανιόλα; Ή μήπως με μελέτες σαν κι αυτή των πρώτων επτά χιλιομέτρων του Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης, που κι αυτή έγινε επί ΝΔ, με αποτέλεσμα να χρειάζονται δύο προγραμματικές περίοδοι του ΕΣΠΑ για να κατασκευαστούν 7 χιλιόμετρα; Κι αν μας απαντήσει σε αυτά η ΝΔ, ας μας πει στο τέλος και με τι λεφτά θα προχωρήσει τα έργα.