Habemus προϋπολογισμό στο δήμο Θέρμου!

Η τρίτη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2019 στο δήμο Θέρμου ήταν αυτή που έσωσε το δήμο από τα χειρότερα. Ήδη το προηγούμενο διάστημα παρουσιάστηκαν οι πρώτες δυσλειτουργίες, με αποτέλεσμα οχήματα του δήμου για παράδειγμα τα απορριμματοφόρα να κινούνται με καύσιμα από προσφορές ιδιωτών.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θέρμου Κ. Μαραγιάννης επιχείρησε αρχικά να πείσει τους δημοτικούς συμβούλους να βάλουν νερό στο κρασί τους προκειμένου να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και να αποφευχθούν τα χειρότερα για το δήμο και τόνισε πως από τη στιγμή που οι διαφωνίες τους καταγράφηκαν στις προηγούμενες συνεδρίασεις θα πρέπει να υπάρξει ένα κλίμα συναίνεσης για να μην υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις από την επιτροπεία και το μερικό λουκέτο στο οποίο θα έμπαινε ο δήμος με τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού. Μάλιστα η ψηφοφορία του προϋπολογισμού έγινε σχεδόν ανά κωδικό, αφού η διαφωνία ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων και αντιπολίτευσης αφορούσε κατά κύριο λόγο τον κωδικό των μελετών. Έκκληση να ψηφισθεί ο προϋπολογισμός έγινε και από το δήμαρχο Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρα.

Ωστόσο οι αντεγκλήσεις δεν αποφεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κυρίως ανάμεσα στη δημοτική αρχή και ορισμένους από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους. Στο τέλος η λύση ήρθε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θ. Κασόλα, που κάλεσε τους συμβούλους της παράταξής του να αποχωρήσουν τη συνεδρίαση και ο ίδιος υπερψήφισε τον προϋπολογισμό λέγοντας χαρακτηριστικά πως αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη και την κριτική περί κωλοτούμπας. Ωστόσο ο Θ. Κασόλας επέμεινε στη γενικότερη κριτική του προς τον δήμαρχο Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρα κατηγορώντας τον για εγωϊσμό και ετσιθελισμό. Να σημειωθεί ότι ο κωδικός των μελετών που αποτέλεσε το σημείο τριβής μεταξύ της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης, υπερψηφίστηκε με την τροποποίηση που προτάθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Αντ. Πριόνα.