“Αν τα καταφέρει καλώς, αλλιώς δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στο Μεσολόγγι”

Έκδηλη είναι η ανησυχία στο Μεσολόγγι σχετικά με το αν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης σχετικά με το ΤΕΙ. Το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου στο ομόφωνο ψήφισμά του έβαλε ψηλά τον πήχυ, ζητώντας ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημιακού ιδρύματος με έδρα στο Μεσολόγγι, 6 Τμήματα στο Μεσολόγγι και την επιστροφή του Τμήματος Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας του ΤΕΙ, που με το “σχέδιο Αθηνά” έφυγε από το Μεσολόγγι για την Αμαλιάδα.

Πάντως στη συζήτηση που έγινε ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, Γενικός Γραμματέας του Υπ. Παιδείας και κατά τα φαινόμενα υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, μπορεί να μην ήταν παρών στη συνεδρίαση, έγιναν ωστόσο πολλές αναφορές στο όνομά του. Ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις στο Μεσολόγγι, που είχε κάνει -αν και αναρμόδιος- ο Γενικός Γραμματέας τον Ιούνιο του 2017. Και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν στο Π. Παπαγεωργίου, αλλά και στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως θα κριθούν από όσα τελικά συμβούν στην αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη.

Υπήρξαν όμως και φωνές που πήγαν ένα βήμα παραπέρα. “Μόνος του έχει πάρει πάνω του ένα μεγάλο βάρος για την πόλη. Αν τα καταφέρει, καλώς. Θα τον επιβραβεύσουμε και θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Διαφορετικά δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στο Μεσολόγγι”, ειπώθηκε για τον Π. Παπαγεωργίου από δημοτικό σύμβουλο.