«Ο Ιερός Λόχος αναγεννάται στην Ιερή Πόλη»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ» Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00 (στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διονύσιο Σολωμός», Αθανασίου Ραζή-Κότσικα 7 στο Πεζόδρομο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου) θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου με θέμα: «ο Ιερός Λόχος αναγεννάται στην Ιερή Πόλη».

Εκεί θα γίνει η παρουσίαση του εγχειρήματος την αναβίωσης του Ιερού Λόχου που θα πραγματοποιηθεί με εκδηλώσεις σε Αθήνα και Μεσολόγγι. Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν και αφετηρία ενός ευρύτερου σχεδιασμού που αφορά την ιστορία της πόλης μας, αλλά και της ιστορικής φυσιογνωμίας που θα κληθεί αυτή να προβάλλει, τόσο εν όψει της επετείου των 200 ετών από την κήρυξη της Επαναστάσεως, όσο και της επετείου των 200 ετών από το έπος της Εξόδου.

Ο Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» ιδρύθηκε το 1992 στο Μεσολόγγι, την Ιερή Πόλη της Ελευθερίας, και λειτουργεί έκτοτε ως οργανισμός ο οποίος εργάζεται με σκοπό να προάγει την μουσική παιδεία, να διατηρεί την ιστορική μνήμη και να παραδίδει την εθνική και πολιτισμική αυτοσυνειδησία μας, ιδιαιτέρως δε στους νέους συμπολίτες μας.
Σε αυτή την πορεία μας, προ ολίγων ετών, οραματιστήκαμε και σήμερα είμαστε ευτυχείς να σας αναγγείλουμε ότι πραγματοποιούμε την αναβίωση του Ιερού Λόχου, του πρώτου Ελληνικού τακτικού στρατιωτικού σώματος υπό την ηγεσία του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, αρχής γενομένης από την Φιλαρμονική μας, η οποία θα ενδύεται αντίγραφο της στολής του Ιερού Λόχου.
Η προσπάθειά μας αυτή έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και την υποστήριξη του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ενώ διακεκριμένη αξία προσδίδει στο έργο μας η συμμετοχή του κυρίου Γεωργίου Σούρλα το έργο του οποίου για τον Ιερό Λόχο, αλλά και η δημιουργική συμπαράστασή του στο εγχείρημά μας αποτέλεσε, από την πρώτη στιγμή, έναυσμα και διαρκή πηγή έμπνευσης για τον Σύλλογό μας.
Επιπρόσθετα μας τιμά η συμμετοχή και συνεργασία του καθηγητή και προέδρου του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου κυρίου Νίκου Ζαχαριά ως επιστημονικού μας
συμβούλου, αλλά και της Εθνολογικής Ιστορικής Εταιρείας, η οποία μας παρέχει πρόσβαση στις συλλογές και ιστορικές πηγές της, όπως και την αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου για την επίσημη παρουσίαση της αναβιώσεως.
Σύμβουλος επικοινωνίας είναι ο πρόεδρος των Αιτωλοακαρνανών δημοσιογράφων κύριος Πάνος Σόμπολος ενώ την παρουσίαση έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος κύριος Νικόλας Βαφειάδης.
Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν σας ανακοινώνουμε ότι την 24η Φεβρουαρίου του 2019, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η επίσημη, πανηγυρική παρουσίαση του εγχειρήματος.
Για αυτό το λόγο έχουμε προγραμματίσει Συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση σας σχετικά με τις εκδηλώσεις μας το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διονύσιο Σολωμός», Αθανασίου Ραζή-Κότσικα 7 στο Πεζόδρομο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει για εμάς εξέχουσα τιμή.
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Τάκης Φωλιάς Μάκης Κουτσαγγέλης