Τους τρεις βαθμούς έΧασε μέσα από τα χέρια του ο Παναιτωλικός με την ΑΕΛ

Τους τρεις βαθμούς έχασε μέσα από τα χέρια του ο Παναιτωλικός απόψε στο Αγρίνιο από τη Λάρισα. Αν και προηγήθηκε με 2-0 με τα γκολ των Μάζουρεκ και Μπαΐροβιτς στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε άλλη… ομάδα στο δεύτερο, με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί από την ΑΕΛ με δύο γκολ του Φατιόν μέσα σε 6 λεπτά. Έτσι ο Παναιτωλικός έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη, καθώς έμεινε 7ος στο -5 από τον 5ο Άρη.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά ήταν πολύ χαμηλός. Ο Παναιτωλικός είχε περισσότερο την κατοχή της μπάλας, όμως η ΑΕΛ είχε προσαρμόσει καλά το αμυντικό της πλάνο και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Μόνο μία φορά κατάφεραν στο πρώτο 25λεπτο να ανοίξoυν τη «βυσσινί» άμυνα οι Αγρινιώτες, χάρη σε μια μαγική μπαλιά του Μάζουρεκ και αυτό ήταν αρκετό για να προηγηθούν με γκολ που σημείωσε ο ίδιος ο Αργεντινός επιτελικός μέσος στο 24′. Το γκολ αυτό χάλασε το πλάνο της ΑΕΛ και έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Παναιτωλικού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα «καναρίνια» να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ στο 42′ με τον Μπαΐροβιτς, σε μια φάση που ωστόσο ο Σουηδός φορ ξεκινά οριακά από θέση οφσάιντ. Έτσι, ήδη από το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Δέλλα πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης!

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι, ενώ ο Παναιτωλικός υπέστη καθίζηση. Η ΑΕΛ μπήκε στο δεύτερο μέρος με σκοπό να πιέσει, ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε τις στατικές φάσεις που δημιούργησε. Αλλά στο 62′ πέτυχε αυτό που ήθελε και μπήκε ξανά στο ματς. Ο Ντέλετις έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Φατιόν με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Και επτά λεπτά μετά, ο Λιάβας ανέτρεψε τον Μπαργκάν μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Φωτιά να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα και τον Φατιόν με εύστοχη εκτέλεση να φέρνει το ματς στα ίσια.Στο 71′ μάλιστα, λίγο έλειψε να γίνει και ανατροπή του σκορ. Ο Νούνιτς βγήκε μόνος του, έκανε άσχημο κοντρόλ, επιχείρησε το σουτ, η μπάλα όμως πέρασε εκτός εστίας.Η ΑΕΛ έλεγξει το ματς μέχρι το φινάλε, ο Παναιτωλικός είχε πολλά νεύρα και το 2-2 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Λιάβας, Μιχάι, Άργκους (79′ λ.τρ. Μαλής), Αμαράλ, Λουσέρο (74′ Τσιγγάρας), Γκούγκα, Ουίλιαν, Μανά, Μάζουρεκ, Μπαΐροβιτς (63′ Μοράρ).
ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Γιακιμόφσκι, Γκόλιας, Ζίζιτς, Μπέρτος, Σεσέροβιτς, Φατιόν, Λεοζίνιο (63′ Σικάφκα), Ακόστα (46′ Μπαργκάν), Ντέλετιτς, Νούνιτς (89′ Μόρας).