Kατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από τους φοιτητές του ΔΠΦΠ

Kατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο πραγματοποίησαν σήμερα φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο. Οι φοιτητές βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα σε κινητοποιήσεις κάνοντας κατάληψη στο Τμήμα τους, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα, καθώς θεωρούν ότι οι αλλαγές που έρχονται θα οδηγήσουν το Τμήμα τους σε κλείσιμο.

Οι φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ έχουν κάθε λόγο να φοβούνται πως το Τμήμα τους θα υποχρεωθεί να αλλάξει γνωστικό αντικείμενο, εντασσόμενο σε μία Σχολή Γεωπονικών και Θαλασσίων Επιστημών που έχει εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση να λειτουργήσει στην Αιτωλοακαρνανία. Βεβαίως διαμαρτύρονται επίσης για θέματα, όπως τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και η μετονομασία του Τμήματός τους σε “Μηχανικών Περιβάλλοντος”, που είναι πάγια αιτήματά τους, ωστόσο ακόμη δεν έχουν επιλυθεί.

“Η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για κλείσιμο του Τμήματος μας και την ίδρυση στη θέση του μια σχολής Γεωπονικών Επιστημών. Η πρόταση αυτή καταστρέφει το Τμήμα μας, τις σπουδές μας και τη ζωής μας. Σε δυο εβδομάδες η κυβέρνηση θα λήξει το ζήτημα με την ψήφιση αντίστοιχης τροπολογίας στη Βουλή” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των Φοιτητών και προσθέτει : “Εμείς όμως δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θυσιάζουμε την ζωή μας και το μέλλον μας για τα σχέδια τους. Θα μας βρουν απέναντι”. Αξίζει να σημειωθεί ότι για σήμερα το απόγευμα στις 18:00 απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημοκρατίας.

Αναλυτικά οι φοιτητές ζητούν:
• Τη μετονομασία του «Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων» σε «Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος».
• Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αντίστοιχων των σπουδών μας, διεκδικώντας αντάξιο πτυχίο για σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρέπεια.
• Άρση των συγχωνεύσεων-καταργήσεων τμημάτων και σχολών – ακαδημαϊκή αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων.
• Πρόσληψη μελών ΔΕΠ με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας.
• Δημόσια – Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους.