Ο «κομβικός» Ντίας για την άμυνα του Παναιτωλικού!

Ο Παναιτωλικός έχει δεχθεί λίγα γκολ από τον άξονα, όποτε ο Ουρουγουανός ξεκινά στη θέση «8» στη βασική ενδεκάδα του Δέλλα!

Σε νέα θέση μαθαίνουμε φέτος τον Ντίας, καθώς ο Ουρουγουανός κλήθηκε κατά συνθήκη να εκτελέσει φέτος χρέη «8αριου» και εξελίσσεται σε έναν κομβικό παίκτη για τη λειτουργία του Παναιτωλικού.

Λόγω «ανάγκης» οπισθοχώρησε πρώτη φορά από τα άκρα στις 28 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Αστέρα και έκτοτε ως επί το πλείστον αγωνίζεται στον άξονα, έχοντας τον Λουσέρο (κυρίως) για παρτενέρ.

Η παρουσία του στον συγκεκριμένο χώρο ευθύνης αποτυπώνεται στο γεγονός ότι και στα δύο παιχνίδια που έκτοτε βρέθηκε από την αρχή ξανά στα «φτερά», τα «καναρίνια» δέχθηκαν από τρία γκολ, στη Νέα Σμύρνη και το Ηράκλειο (ήττες με 3-0). Τη Δευτέρα κόντρα στη Λάρισα το πρώτο τέρμα των «βυσσινί» προήλθε με κεφαλιά του Φατιόν, καθώς ο «κόφτης» των φιλοξενουμένων «έκοψε» μόνος στα καρέ του Γιαννακόπουλου και βγήκε στην πλάτη της άμυνας.

Επ’ ευκαιρία λοιπόν του πώς μείωσε τη Δευτέρα η ΑΕΛ (λίγο αργότερα έφτασε στην ισοφάριση 2-2), ας θυμηθούμε πως και αν έχει παραβιαστεί η εστία του Παναιτωλικού με τον Ντίας στον άξονα.

*Ο Αστέρας ισοφάρισε με τον Καλτσά στις καθυστερήσεις ύστερα από σέντρα και ενώ ο μεσοεπιθετικός των Αρκάδων ήταν ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής.
*Στην Τούμπα ο Παναιτωλικός δέχθηκε δύο τέρματα. Το πρώτο με το αυτογκόλ του Μαρινάκη (φαίνεται να του γίνεται φάουλ από τον Πρίγιοβιτς) μετά από σέντρα και το άλλο με τον Ακπόμ σε στατική φάση.
*Με την ΑΕΚ μείωσε ο Σιμόες ύστερα από γέμισμα.
*Με τον Ολυμπιακό ο Παναιτωλικός δέχθηκε δύο γκολ, το πρώτο με τον Ποντένσε που πάτησε περιοχή και με πλασέ (η μπάλα κόντραρε στον Αργκους( άνοιξε το σκορ και το δεύτερο σε στατική φάση με τον Γκερέρο, ο οποίος πήρε την κεφαλιά-πάσα από τον εκτεθειμένο σε θέση οφ σάιντ Βούκοβιτς.
*Ο Απόλλων μείωσε στο Αγρίνιο με τον Μπεντινέλι, ύστερα από κάθετη του Ντεφεντερίκο.
*Ο Αρης σκόραρε στο 2-1 του «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Ντιγκινί (ήταν ο φορ) ύστερα από παράλληλη του Μενέντεζ.
*Κόντρα στην Ξάνθη ο Ουρουγουανός ήταν για 74′ στον άξονα και ο Παναιτωλικός δεν δέχθηκε γκολ.
*Με τον Παναθηναϊκό το γκολ των «πράσινων» ήρθε σε ροή αγώνα, μετά από λάθος του Μανά.

Τα παραπάνω αποτυπώνουν πως στις αναμετρήσεις που ο Ντίας ήταν στη θέση «8», ο Παναιτωλικός έχει δεχθεί ελάχιστα γκολ από τον χώρο ευθύνης του. Βασικά υπάρχουν εκείνο με τον Απόλλωνα και αυτό με τον Ολυμπιακό, καθώς υπήρξε συνδυασμός από το κέντρο.Ο 29χρονος θα λείψει και στη Λιβαδεία και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το κενό του… πονά.

πηγή : gazzetta.gr