Προς ανεξάρτητο συνδυασμό στο Θέρμο μετά το κάλεσμα Μαραγιάννη

Θετική η ανταπόκριση των δημοτών στην Πρόσκληση του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κων/νου Μαραγιάννη

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
«Δρόμος Ενότητας και Συνευθύνης»

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
H ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα, για τη συγκρότηση Ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαίου, δείχνει το ενδιαφέρον σας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας και για ένα νέο ξεκίνημα στο Δήμο μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι η περίοδος που κάθε κόμμα έχριζε το δικό του υποψήφιο, είναι πια παρελθόν. Δημιουργούνται, πλέον, οι προυποθέσεις για τη δημιουργία Ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης που θα φέρει έναν άνεμο αλλαγής στο Δήμο και θα συμβάλλει στην ενότητα των πολιτών, τη συναίνεση και την καλλιέργεια της κουλτούρας της συνεργασίας και της συνευθύνης, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Το επιβάλλει ο νόμος «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1», με την Απλή Αναλογική καταργεί τα δημαρχοκεντρικά σχήματα που αποφάσιζαν, ερήμην των πολιτών, των αιρετών και των φορέων και δημιουργεί ευκαιρία έκφρασης στο δημοτικό συμβούλιο όλων των απόψεων και ανάδειξης νέων δυνάμεων.

Δεν θα πρέπει να επαναληφθούν στο δημοτικό συμβούλιο εικόνες εκφυλισμού και παρακμής και οι ίδιοι οι πολίτες με τις επιλογές τους, να διασφαλίσουν την ποιότητα και τη δημοκρατική του λειτουργία. Γι αυτό η ευθύνη των πολιτών στην επιλογή των προσώπων είναι τεράστια. Οι πολίτες, σε καμία περίπτωση, να μην εγκλωβιστούν στο δίπο-λο Κωνσταντάρας- Κασόλας, γιατί παρόμοιοι εγκλωβισμοί στο παρελθόν, έβλαψαν τα συμφέροντα του τόπου μας.
Ο συνδυασμός «Δύναμη συνεργασίας» που όλοι μαζί συγκροτήσαμε το 2014 και εξασφάλισε το 68% των πολιτών, διέψευσε τις ελπίδες των πολιτων για ενότητα και συνεργασία, έφερε αυταρχισμό, αλαζονεία, και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Ο τόπος μας, χρειάζεται κινήσεις και πρωτοβουλίες με προοδευτικό και δημοκρατικό πρόσημο που θα πάνε την κοινωνία μπροστά.

Χρειάζεται όραμα και εποικοδομητικές προτάσεις και, κυρίως, συνεργασία όλων των φορέων και των πολιτών, ώστε να διαμορφώσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και την προοπτική του. Έχοντας μια πολύχρονη παρουσία στα κοινωνικά, πολιτιστικά και Αυτοδιοικητικά δρώμενα του Θέρμου και την τελευταία δημοτική περίοδο 2014-2019, ως Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, από το Σεπτέμβρη του 2014, μια θέση που μου εμπιστεύτηκαν και μου ανέθεσαν ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και, κυρίως, ο θερμιώτικος λαός που με ανέδειξε πρώτο δημοτικό σύμβουλο (με 623 ψήφους), στις εκλογές του 2014, πρόσφερα και προσφέρω τις υπηρεσίες μου ανιδιοτελώς, σε ένα πολύ δύσκολο πόστο με πολλή δουλειά και μεγάλη ευθύνη, παρακάμπτοντας πικρίες και δυσλειτουργίες, γιατί αυτή την εντολή έλαβα από το λαό.

Το συμφέρον του τόπου πρέπει είναι πάνω απ’ όλα και να ακο-λουθούν οποιεσδήποτε φιλοδοξίες και επιδιώξεις.
Προχωράμε μπροστά, όλοι μαζί και καλούμε κι άλλους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον και την προοπτική του τόπου μας, να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, μακριά από τον μικρόκοσμο των προσωπικών υποχρεώσεων και υποσχέσεων.

Καλούμε όλους τους νέους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να τον υπηρετήσουν χωρίς να επιδιώκουν και να ονειρεύονται έμμισθες θέσεις,να συνταχθούν μαζί μας, δημιουργώντας ένα ισχυρό ρεύμα ανανέωσης και ευθύνης. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουμε ανοιχτή συγκέντρωση που θα καθορίσει τις διαδικασίες συγκρότησης του συνδυασμού και θα επιλέξει τους υποψηφίους. Όλοι μαζί, θα συνδιαμορφώσουμε ένα εφικτό πρόγραμμα ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της πολιτείας για τους ορεινούς Δήμους που δημιουργούν προϋποθέσεις για τη συνολική αλλαγή της εικόνας και της προοπτικής του Δήμου μας.

Κώστας Φ. Μαραγιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θέρμου
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου