Ο Κώστας Σπηλιόπουλος στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων

Στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Σπηλιόπουλος και παρέστη στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ποντίων.

Στη δήλωσή του ο κ.Σπηλιόπουλος αναφέρει τα εξής:
Τα «100 Χρόνια Ανέσπερης Μνήμης» για τη Γενοκτονία των Ποντίων τιμούμε φέτος και θυμόμαστε όλοι την τραγική μοίρα εκατοντάδων χιλιάδων, οι οποίοι έχασαν τις πατρίδες τους, αλλά όμως διατήρησαν την υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια και την εθνική τους ταυτότητα. Η αγάπη για τις χαμένες πατρίδες και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο πέρασε μέσα στις επόμενες γενιές Ποντίων καθιστώντας τες ένα από τα δυναμικότερα κομμάτια του σύγχρονου Ελληνισμού.

Σήμερα έναν αιώνα αργότερα, από την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο για την τελειωτική εξόντωση των Ελλήνων σε όλο τον Πόντο, οφείλουμε να γνωρίζουμε και να τιμούμε την ιστορία μας, οφείλουμε να συνεχίσουμε ενωμένοι να δίνουμε τον αγώνα μας για την επιβίωση της ιστορικής μνήμης, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο. Η ιστορία μας είναι πάνω απ όλα ιστορία αγώνων, θυσίας, προσφοράς, ευθύνης και εθνικής ομοψυχίας απέναντι σε κινδύνους και προκλήσεις.