Δημοσκόπηση Prorata : Στις 11 μονάδες η διαφορά – Σε τροχιά αυτοδυναμίας η ΝΔ

Ισχυρό προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου συνεχίζει να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δυο εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση της Prorata για το Νewpost.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35%, ενώ το κυβερνών κόμμα 24%. Μια διαφορά που φαίνεται να δίνει αυτοδυναμία στο κόμμα της Πειραιώς, σε μια εξακομματική Βουλή.Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ φαίνεται να κλείνει θέση στο Κοινοβούλιο και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, Μέρα25 με 3%. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου, αλλά και η «Ένωση Κεντρώων.

Ελπίδα, ικανοποίηση και ανακούφιση είναι τα συναισθήματα που θα νιώσει συνολικά μια μεγάλη πλειοψηφία πολιτών εφόσον εκλεγεί πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Prorata για το Νewpost.gr.Ειδικότερα το 39% των πολιτών θα νιώσει ευχάριστα συναισθήματα ελπίδα (ελπίδα 20%, ικανοποίηση 9% και ανακούφιση 10%), αν το κόμμα της Πειραιώς είναι αυτό που κερδίσει στις κάλπες. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι ένα σημαντικό ποσοστό (21%), αδιαφορεί για το αποτέλεσμα, κι ας βρίσκεται η χώρα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Απογοήτευση αν εκλεγεί η ΝΔ νικήτρια θα νιώσει μόλις το 19%.Αντίθετα, αν νικητής αναδειχθεί στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα σε πλειοψηφία πολιτών 55% (απογοήτευση 34%, φόβο 13% και θυμό 8%).