Εκδήλωση της ΚΝΕ στο Αγρίνιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της ΚΝΕ στο Αγρίνιο, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της ΟΒ Μαθητών και αγκαλιάστηκε από τους συμμαθητές τους. Τα ναρκωτικά είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί έντονα τη νεολαία σήμερα.

Στην ομιλία της η Μαριάνθη Παπαγαλάνη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, μεταξύ άλλων αναφέρει: “Τα ναρκωτικά είναι φαινόμενο πολυπαραγοντικό, φαινόμενο κοινωνικό, απότοκο του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν μπορούμε να το εξετάσουμε ως πρόβλημα μονοαιτιακό. Τα κοινωνικά προβλήματα όπως η ανεργία, το άγχος για την επαγγελματική αποκατάσταση, η οικογενειακή πίεση, το σχολείο’ ωθούν στην εξάρτηση από ουσίες για να ξεφύγει το άτομο σε ψεύτικους παραδείσους. Έτσι, δεν μπορούμε να εξετάσουμε αυτό το φαινόμενο μόνο από ιατρικής άποψης αν δε λάβουμε υπόψη μας τις αιτίες που το προκαλούν.”

Στη συζήτηση εκφράστηκε έντονα ο προβληματισμός «Ισχύει η διάκριση μαλακά – σκληρά ναρκωτικά;» αλλά και «Τι πραγματικά είναι η εξάρτηση από τα ναρκωτικά;» καθώς τα μηνύματα που λαμβάνουν οι νέοι σήμερα είναι μπερδεμένα με στόχο τον αποπροσανατολισμό τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα “LING”
Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις!
ΟΧΙ στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών που οδηγούν στην καταρράκωση και το θάνατο!
Παλεύουμε για ζωή στο μπόι των ονείρων και των αναγκών μας!