Να καταλάβει και το Υπουργείο ποια είναι τα μείζονα προβλήματα

Ολόκληρος ο Δυτικός Άξονας της χώρας από τα ελληνοαλβανικά σύνορα μέχρι την Καλαμάτα και τα Ιόνια Νησιά διαθέτει μόνο μία καρδιοχειρουργική κλινική. Αυτή στα Ιωάννινα. Στο Νοσοκομείο του Ρίου, το έτερο τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα του Δυτικού Άξονα, η καρδιοχειρουργική μονάδα της θωρακοχειρουργικής κλινικής είναι κλειστή από το 2017. Αυτή τη σημαντική έλλειψη ήρθε με τον πιο τραγικό τρόπο να μας θυμίσει ο θάνατος της 52χρονης καθηγήτριας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που ξεψύχησε στο δρόμο από την Αρχαία Ολυμπία για τα Γιάννενα, έχοντας υποστεί ρήξη αορτής.

Και να σκεφτεί κανείς πως τα τελευταία χρόνια υποτίθεται πως έγιναν κινήσεις για την ενίσχυση του συστήματος υγείας με προσλήψεις ιατρικού προσωπικού. Μολαταύτα το πρόβλημα στο Ρίο παραμένει… Και είναι πια καιρός το Υπουργείο Υγείας να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα και να δώσει λύσεις. Γιατί, καλή και άγια είναι η εκστρατεία κατά του καπνίσματος και της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Όμως τα μείζονα προβλήματα είναι αλλού… Και για των πολίτη δεν έχει καμία σημασία αν κάποια προβλήματα κληροδοτήθηκαν από τους προηγούμενους, ο πολίτης δικαιούται κάθε φορά να ζητά λύσεις από τους έχοντες την ευθύνη!

Και δεν φτάνει η έλλειψη που καταγράφεται στη συγκεκριμένη ιατρική ειδικότητα, το θλιβερό περιστατικό με το θάνατο της 52χρονης καθηγήτρια ήρθε να αναδείξει το «περίεργο» καθεστώς που υπάρχει στις αεροδιακομιδές. Η βάση των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στο Άκτιο δεν χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση και όταν δεν χρησιμοποιούνται οι αεροδιακομιδές σε μια επείγουσα περίπτωση και όταν ο ασθενής πρέπει να άμεσα να χειρουργηθεί και να μεταφερθεί σχεδόν 400 χιλιόμετρα μακριά, τότε τι τα χρειαζόμαστε τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ;