Υπουργείο Υγείας: Οι πιστώσεις για το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου όταν υπάρξει μελέτη

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου
Το Υπουργείο Υγεία παίρνει θέση στο ζήτημα που ανέκυψε με το παλιό Νοσοκομείου Αγρινίου και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη μείωση των πιστώσεων του έργου. Το Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει ουσιαστικά το πρόσφατο ρεπορτάζ του ΑγρίνιοCulture.gr σημειώνοντας ότι “μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί καμία μελέτη ή δράση υλοποίησης”. Αναφέρεται ακόμη πως “ο Υπουργός Υγείας έχει ήδη δώσει οδηγίες για την υλοποίηση του έργου. Το έργο θα γίνει. Αμέσως μόλις συμβασιοποιηθεί και υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης, θα διατεθούν οι προβλεπόμενες πιστώσεις”.

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει για το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου και για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, επισημαίνονται τα εξής:
Πρώτον, ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου για την αναδιαμόρφωση του κτιρίου παραμένει ακριβώς ο ίδιος. Δεύτερον, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το 2018, μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί καμία μελέτη ή δράση υλοποίησης. Ως εκ τούτου, δεν έχει υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης.
Τρίτον, ο Υπουργός Υγείας έχει ήδη δώσει οδηγίες για την υλοποίηση του έργου. Το έργο θα γίνει. Αμέσως μόλις συμβασιοποιηθεί και υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης, θα διατεθούν οι προβλεπόμενες πιστώσεις. Τέταρτον, όσοι φέρουν την ευθύνη για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου επί 2 χρόνια και σήμερα ασκούν όψιμα κριτική στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Υγείας, το κάνουν είτε από πολιτικό θράσος, είτε από άγνοια.
Στη δεύτερη περίπτωση, ας φροντίσουν να ενημερωθούν και να μην εμπαίζουν τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, όπως έκαναν επί 4,5 χρόνια.