Και δεύτερο κρούσμα στον Παναιτωλικό – Πρόκειται για Έλληνες ποδοσφαιριστές

Φόβοι για επιδημική έξαρση
Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο Αγρίνιο έμελε να προκύψει από την ομάδα του Παναιτωλικού. Επιβεβαιώθηκε το πρωί μέσω ανακοίνωσης της ΠΑΕ Παναιτωλικός και πρόκειται για το πρώτο κρούσμα, που εντοπίζεται στο Αγρίνιο πέντε μήνες αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναβάθμισε σε «πανδημία» το επίπεδο εξάπλωσης του κορονοϊού. Ωστόσο το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ επιβεβαιώθηκε και δεύτερο κρούσμα στον Παναιτωλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr πρόκειται για δύο νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, κάτι που όμως μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ Παναιτωλικός. Ήδη οι εν λόγω ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ διενεργούνται εκ νέου τεστ στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και στους χώρους του προπονητικού κέντρου του Παναιτωλικού έχουν γίνει ήδη απολυμάνσεις. Για προληπτικούς λόγους ακυρώθηκε και η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα προπόνηση της ομάδας. Η ομάδα του Αγρινίου πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 6/8 την πρώτη της συνάντηση για την προετοιμασία ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς και πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες σε όλους τους ποδοσφαιριστές και στο λοιπό προσωπικό της ομάδας. Δυο εκ των δειγμάτων βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Η ύπαρξη πάντως και δεύτερου κρούσματος καθώς και το γεγονός ότι μιλάμε και Έλληνες ποδοσφαιριστές, επομένως και για ανθρώπους με περισσότερες επαφές, δημιουργούν φόβους για επιδημική έξαρση του ιού στην περιοχή. Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι ακόμη πολύ νωρίς για να το εκτιμήσει κανείς. Εξάλλου ο Παναιτωλικός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, από την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος στην ομάδα, τηρώντας απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο.