Αιτωλοακαρνανία: Υπό διευρεύνυση ακόμη για τον ΕΟΔΥ τέσσερα κρούσματα

Στα υπό διευρένηση κρούσματα φαίνεται πως περιλαμβάνονται ακόμη τέσσερα κρούσματα κορονοϊού από την Αιτωλοακαρνανία, τρία κρούσματα από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και ένα ακόμη από το Νοσοκομείο Αγρινίου.

Ο ΕΟΔΥ κάνει λόγο σήμερα για 204 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, ωστόσο στη γεωγραφική κατανομή του δεν συγκαταλέγεται η Αιτωλοακαρνανία. Αντιθέτως ο ΕΟΔΥ μιλά για 12 κρούσματα πανελλαδικά που είναι υπό διερεύνηση και σε αυτά είναι πιθανό να συγκαταλέγονται τα κρούσματα, που φέρονται σήμερα να αποσχολούν τα δύο Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το Μεσολόγγι πρόκειται για δύο ηλικιωμένους και ένα γιατρό. Ειδικότερα το πρώτο κρούσμα, αφορά ένα άνδρα περίπου 60 χρόνων ο οποίος σε προγραμματισμένη επέμβαση που πήγε στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου εντοπίστηκε σε τεστ που έκανε θετικός στον ιό. Επίσης τα άλλα δύο κρούσματα αφορούν ένα γιατρό του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και έναν ακόμη ηλικιωμένο από το Χρυσοβέργι, ο οποίος σε τεστ που έκανε στο Νοσοκομείο βρέθηκε θετικός στο ιό.Ο γιατρός του Νοσοκομείου βρίσκεται σε καραντίνα, ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα ραντεβού του ενώ και για τα 3 κρούσματα θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών. Στο Αγρίνιο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μία 69χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται ήδη στην κλινική covid του νοσοκομείου.