Μετά το σαρωτικό «ανασχηματισμό» έρχεται και η ώρα των διορθωτικών κινήσεων του Γ. Παπαναστασίου

Συμπληρώνεται σήμερα ο πρώτος χρόνος της δεύτερης θητείας του Γ. Παπαναστασίου στο δημαρχιακό θώκο του Αγρινίου. Ο δήμαρχος είναι βέβαιο ότι κάνει τους δικούς του απολογισμούς και για αυτή την περίοδο και μένει να δούμε αν η… εσωτερική αξιολόγηση του έργου της δημοτικής αρχής Αγρινίου θα φέρει και αλλαγές στο σχήμα της δημοτικής αρχής.

Ο τροποποιημένος «Κλεισθένης» δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους να προχωρήσουν σε αλλαγές ακόμη και πριν συμπληρωθεί ένα έτος. Ο Γ. Παπαναστασίου όμως δεν υπήρξε φειδωλός με το χρόνο που παρείχε στους συνεργάτες του. Όμως φαίνεται πως πλησιάζει πλέον και η ώρα των διορθωτικών κινήσεων, για να δανειστούμε τον όρο του Πρωθυπουργού. Τουλάχιστον αρχικά υπάρχει η πρόθεση για τέτοιου επιπέδου αλλαγές. Εξάλλου ο σαρωτικός «ανασχηματισμός» έγινε στο ξεκίνημα της δεύτερης θητείας της δημοτικής αρχής. Όμως οι αλλαγές δεν μπορεί παρά να είναι περιορισμένες στον αριθμό, αφού λίγα είναι τα πρόσωπα που παραμένουν αναξιοποίητα (συμπεριλαμβανομένων και των νομικών προσώπων του δήμου). Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι πλέον η παράταξη Παπαναστασίου διαθέτει λόγω απλής αναλογικής 19 μόλις συμβούλους. Από την άλλη όμως ο δήμαρχος διαθέτει ένα ακόμη «εργαλείο», τη διάταξη που προβλέπει τη διεύρυνση του σχήματος της δημοτικής αρχής με τρεις επιπλέον (άμισθους όμως) αντιδημάρχους.

Σε ανύποπτο χρόνο, όπως πληροφορείται η στήλη, οι κρούσεις για τη διαθεσιμότητα ορισμένων προσώπων έγιναν και σιγά – σιγά πλησιάζει η ώρα που ο δήμαρχος θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. Πάντως με ενδιαφέρον αναμένεται το αν θα επιστρέψει κάποιος από τους Γκρίζη, Καλαμπαλίκη και Μελιάδη στο σχήμα της δημοτικής αρχής ή αν ο Γ. Παπαναστασίου θα επιμείνει στην απόφαση που πήρε πριν ένα χρόνο να τους καθίσει στον… πάγκο.