Νοσοκομείο Αγρινίου : Τέσσερις κλινικές μένουν “ακέφαλες” και ζητείται αναπλήρωση

Προκηρύχθηκαν τρεις οργανικές θέσεις γιατρών στα Νοσοκομεία Αγρινίου – Μεσολογγίου
Καρδιολόγος και νεφρολόγος για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, παιδίατρος για το Νοσοκομείο Αγρινίου

Συνεχίζεται από το Υπουργείο Υγείας η προσπάθεια για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων γιατρών στα Νοσοκομεία της χώρας.

Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το ΑγρίνιοCulture.gr την προηγούμενη εβδομάδα, με προχθεσινή απόφαση του υφυπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη εγκρίθηκε η πρόσληψη δυο μονίμων ειδικευμένων ιατρών (επιμελητών Β), ενός καρδιολόγου και ενός νεφρολόγου για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, καθώς και ενός παιδιάτρου (επιμελητή Β) για το Νοσοκομείο Αγρινίου.

Η εξέλιξη αυτή αποκαθιστά τρόπον τινά τα πράγματα, καθώς σε προκήρυξη που εκδόθηκε στις αρχές του καλοκαιριού από την κατανομή των θέσεων που υπήρξε στην 6ηΥΠΕ δεν προέκυψε κάποια θέση για τα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις προαναφερθείσες θέσεις αρχίζει στις 23/9/2020 και λήγει στις 7/10/2020.
Υπενθυμίζεται ότι για το Νοσοκομείο Αγρινίου, όπως αποκάλυψε το ΑγρίνιοCulture.gr είναι θέμα χρόνου να πιάσουν δουλειά τέσσερις μόνιμοι γιατροί (ένας καρδιολόγος επιμελητής Α, ένας χειρουργός επιμελητής Α, ένας παθολόγος επιμελητής Β και ένας αναισθησιολόγος επιμελητής Β), που θα στελεχώσουν την αυτόνομη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αγρινίου, καθώς μετά από μεγάλη καθυστέρηση τελεσφόρησε (επιτέλους) η σχετική προκήρυξη που είχε βγει το Μάρτιο του 2018.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πέρα από τα κενά, που προϋπήρχαν στο σύστημα υγείας και σε κάποια βαθμό έχουν καλυφθεί, δημιουργούνται νέα κενά καθώς η ροή του χρόνου δεν σταματά από την πανδημία του κορονοϊού… Ο λόγος για τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις διευθυντών σε κλινικές του Νοσοκομείου Αγρινίου. Μέχρι το τέλος του 2020 αναμένεται συνολικά να αποχωρήσουν τέσσερις γιατροί με βαθμό Διευθυντή και το Νοσοκομείο Αγρινίου ήδη ζητά την κατ’ εξαίρεση προκήρυξη των θέσεων αυτή για την αναπλήρωση των κενών. Συγκεκριμένα ζητείται η προκήρυξη των Διευθυντών χειρουργικής, ουρολογίας, ΩΡΛ και γυναικολογίας. Ακόμη τίθενται σε προτεραιότητα από το Νοσοκομείο Αγρινίου οι προκηρύξεις καρδιολόγου και γυναικολόγου (επιμελητών Β) για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και ενός παθολόγου (επιμελητή Β) για το Νοσοκομείο Αγ