Νοσοκομείο Αγρινίου : Σωρεία νοσηλευομένων της Παθολογικής θετικοί τελικά στον covid

Ένας θάνατος από επιπλοκές covid στην καρδιολογική και 11 νοσηλευόμενοι στην Παθολογική θετικοί
Μια ακόμη πολύ σοβαρή και δυσάρεστη εξέλιξη σημειώνεται στο Νοσοκομείο Αγρινίου, αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες τoυ ΑγρίνιοCulture.gr χθες εντοπίστηκαν στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου 11 νοσηλευόμενοι να νοσούν τελικά από κορονοϊό. Οι ασθενείς αυτοί της Παθολογικής Κλινικής εισήχθησαν στο Νοσοκομείο, με άλλα παθολογικά αίτια και νοσηλεύονταν στην Κλινική, ωστόσο στην πορεία φαίνεται ότι εμφάνισαν συμπτωματολογία που παραπέμπει στον covid και μετά από τα τεστ που έγιναν βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Παράλληλα, στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου σημειώθηκε ένας θάνατος, που τελικά κατά τις ίδιες πληροφορίες σχετίζεται με επιπλοκές του κορονοϊού, καθώς λίγες ώρες πριν καταλήξει ο εν λόγω ασθενής βρέθηκε επίσης θετικός στον κορονοϊό. Νωρίτερα ο εν λόγω ασθενής νοσηλεύονταν στην Παθολογική Κλινική και εμφάνισε διαφορετική συμπτωματολογία και έτσι μεταφέρθηκε στην Καρδιολογική Κλινική, ωστόσο εκεί διαπιστώθηκε πως ήταν θετικός στον covid.

Τα συμβάντα αυτά εντείνουν την ανησυχία για τη διασπορά του ιού στους ευαίσθητους νοσοκομειακούς χώρους. Και έρχονται ως συνέχεια των καταγγελιών που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με τη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Πλέον η διαχείριση των νοσούντων θα γίνει στην κλινική covid, όπου και μεταφέρθηκαν οι συγκεκριμένοι 11 ασθενείς. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συνοπολογίζοντας του ασθενείς αυτούς η κλινική covid του Νοσοκομείου Αγρινίου εμφανίζει πλέον πληρότητα σχεδόν στο 100%!