Νοσοκομείο Αγρινίου : Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για την προμήθεια μοριακού αναλυτή

Bγήκε από το Νοσοκομείο Αγρινίου η διακήρυξη για την προμήθεια μοριακού αναλυτή για τα τεστ κορονοϊού. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα με την έναρξη της νέας χρονιάς, καθώς η υποβολή των προσφορών ξεκινά στις 4/1, ενώ στις 12/1 θα γίνει η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών.

Όπως έχει αποκαλύψει το ΑγρίνιοCulture.gr o διαγωνισμός βγήκε στον αέρα βάσει της απόφασης του ΔΣ του Νοσοκομείου Αγρινίου για τις τεχνικές προδιαγραφές του αναλυτή. Η προμήθεια λοιπόν για ένα έτος ανέρχεται σε προϋπολογισμό 164.250€, αφορά την πραγματοποίηση μόλις 10 (!) τεστ την ημέρα, με ενδεικτική τιμή τα 45€ ανά τεστ.

Η εν λόγω προμήθεια, πάντως αν δεν υπάρξουν προβλήματα στη διαγωνιστική διαδικασία (ενστάσεις, προσφυγές κτλ), είναι εφικτό να τελεσφορήσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και έτσι από το Φεβρουάριο ο μοριακός αναλυτής στο Αγρίνιο να είναι γεγονός.

Φυσικά, αν θέλουμε να μιλάμε για σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση, τα 10 τεστ την ημέρα δεν είναι μόνο ένας μικρός αριθμός, είναι μάλλον γελοίο και να το συζητάμε, αφού με δυσκολία θα καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου για το 20% των τακτικών χειρουργείων, που επιτρέπεται να πραγματοποιούνται εν μέσω lockdown.

Η προμήθεια γίνεται υπό το βάρος τη διασποράς κρουσμάτων κορονοϊού, που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα στο Νοσοκομείο Αγρινίου, καθώς επίσης και των καθυστερήσεων που είχαν παρατηρηθεί στην έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ στα δείγματα που είχε αποστείλει το Νοσοκομείο Αγρινίου στην Πάτρα.