Έρχεται ο μοριακός αναλυτής στο Νοσοκομείο Αγρινίου

190 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Αιτωλοακαρνανία την προηγούμενη εβδομάδα 1 έως 7 Μαρτίου, εβδομάδα που αποφασίστηκε η ένταξη της Αιτωλοακαρνανίας στο «βαθύ κόκκινο» του υγειονομικού χάρτη και η αυστηροποίηση του lockdown.

Η εβδομάδα αυτή ήταν με διαφορά η χειρότερη εβδομάδα για την Αιτωλοακαρνανία από την έναρξη της πανδημίας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες 19 ημέρες ο ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία έχει εντοπίσει 484 (!) κρούσματα κορονοϊού. Πράγμα που δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας επελαύνει.

Και ενώ βρισκόμαστε σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο για τον έλεγχο της πανδημίας, τώρα, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, αναμένεται το Νοσοκομείο Αγρινίου να αποκτήσει μοριακό αναλυτή για τη διεξαγωγή test κορονοϊού με τη μέθοδο του pcr. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα «πέρασε» από το ΔΣ του Νοσοκομείου Αγρινίου η κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού που διεξήχθη και η ανάδειξη του μειοδότη. Θεωρείται πλέον θέμα ημερών η υπογραφή της σχετικής σύμβασης και η έλευση του μοριακού αναλυτή.

Η καθυστέρηση βεβαίως είναι δεδομένη –εξάλλου το προηγούμενο διάστημα είχε σχολιαστεί πολύ αρνητικά από τους φορείς της περιοχής η συγκεκριμένη έλλειψη- αλλά εδώ που φτάσαμε θα μπορούσε να πει κανείς «κάλλιο αργά, παρά ποτέ»… Και αυτό γιατί η άμεση διεξαγωγή των τεστ (παρόλο που η προμήθεια αφορά μόνο 10 τεστ κατά μέσο όρο την ημέρα) θα βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση των περιστατικών και θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα ενδονοσοκομειακής διασποράς. Πόσο μάλλον όταν τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται “έκρηξη” εισαγωγών νέων ασθενών.