Διπλασιάστηκαν οι εμβολιασμοί στην Αιτωλοακαρνανία

Επιτέλους πρόοδος μετά την ενεργοποίηση νέων εμβολιαστικών γραμμών

Σε ρεκόρ εμβολιασμών οδεύει η χώρα και παραδόξως και η Αιτωλοακαρνανία, που παραμένει αρκετά χαμηλά στους εμβολιασμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες πραγματοποιήθηκαν 56.000 εμβολιασμοί συνολικά στη χώρα, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιήθηκαν 837 εμβολιασμοί.

Στην περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την ενεργοποίηση νέων εμβολιαστικών γραμμών από την περασμένη Πέμπτη 1 Απριλίου ο αριθμός των εμβολιασμών που γίνονται ημερησίως έχει πλέον σχεδόν διπλασιαστεί. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας οι εμβολιασμοί κινούνταν σχεδόν στους 400 ημερησίως, ενώ πλέον μιλάμε για περισσότερους από 800 εμβολιασμούς ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και το Σάββατο 3/4 έγιναν στην Αιτωλοακαρνανία 762 εμβολιασμοί.

Mόλις το 2,77% του τοπικού πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου

Η Αιτωλοακαρνανία παραμένει βεβαίως ακόμη αρκετά χαμηλά στους εμβολιασμούς καθώς κατατάσσεται στην 60η θέση μεταξύ 74 περιφερειακών ενοτήτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ πανελλαδικά ο μέσος όρος των εμβολιασμών της πρώτης δόσης είναι 11,56% στην Αιτωλοακαρνανία το 8,16% του τοπικού πληθυσμού έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου. Περισσότερο χαμηλή είναι η “επίδοση” της Αιτωλοακαρνανίας στους εμβολιασμούς και με τη δεύτερη δόση. Ενώ στο σύνολο της χώρας το 6,31% των πολιτών έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, στην Αιτωλοακαρνανία το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται μόλις στο 2,77% του τοπικού πληθυσμού.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι χθες παρά το γεγονός ότι είχαμε ρεκόρ εμβολιασμών στην Αιτωλοακαρνανία, είχαμε παράλληλα και αρνητικό ρεκόρ στους εμβολιασμούς της β δόσης, καθώς πραγματοποιήθηκαν μόνο οκτώ (!). Και στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφονται βέβαια οι επιπτώσεις του προβληματισμού, που υπάρχει για την ασφάλεια των εμβολίων και ιδίως αυτού της ΑstraZeneca, παρά τις διαβεβαίωσεις των θεσμικών οργάνων σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση για την ασφάλειά τους.

Καταγράφονται ήδη ακυρώσεις εμβολιαστικών ραντεβού και η προσπάθεια αρκετών να προσπαθούν να αλλάξουν το εμβόλιο, με το οποίο θα εμβολιαστούν και γι’ αυτό υπάρχουν αυξημένες επισκέψεις στα φαρμακεία (αφού εμβολιαστικά ραντεβού κλείνονται και μέσω των φαρμακείων), αλλά και “προσεγγίσεις” στο προσωπικό των εμβολιαστικών γραμμών που χορηγούν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech.