Φουρ – φουρ κι αρώματα

Όλοι μας όταν σκεφτόμαστε τον τύπο ή τους τύπους που ελέγχουν τα νήματα πίσω από την πολιτική ζωή μιας χώρας φέρνουμε στο μυαλό μας σκοτεινούς τύπους, να κάθονται και να μιλάνε σε ένα γραφείο, περιτριγυρισμένοι από νουάρ αισθητική και ασπρόμαυρα πλάνα. Άνθρωποι που είναι κρυμμένοι πίσω από ένα πορτατίφ και φαίνεται μόνο το μισό τους πρόσωπο, άρα τα χαρακτηριστικά τους είναι θολά, έχοντας ένα ρεβόλβερ στο συρτάρι και καπνίζοντας με περίεργα αισθησιακό τρόπο πούρα Αβάνας.

Δυστυχώς στην πραγματική ζωή τα πράγματα στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη και της παρέας του, είναι πολύ διαφορετικά. Ο σκοτεινός τύπος φέγγει πιο πολύ κι από βεγγαλικά, αφού τα λαμέ πουκάμισα και το υπερβολικό μακιγιάζ υπερτονίζουν την απαστράπτουσα προσωπικότητά του. Μια απογοήτευση για όλους εμάς που η φαντασία μας οργίαζε όταν σκεπτόμασταν ποιος είναι πίσω από όλα και τελικά αυτός ο κάποιος είναι ο Μένιος Φουρθιώτης.

Τελικά σαν λαός έχουμε την σύγχρονη και ασύγχρονη διανόηση που μας αξίζει. Είναι λυπηρό που πριν 200 χρόνια κάποιοι έχυσαν το αίμα τους για να φτιάξουν ένα έθνος και αυτό να καταλήγει δυο αιώνες μετά στα χέρια του Μένιου (και για να μην το κάνω προσωπικό) και του κάθε Μένιου.

Γ.Κ.