Πάρκο : Δημοπρατείται η ανάπλαση έρχεται και η ανακατασκευή του αναψυκτηρίου

Γ. Παπαναστασίου : Με τη Στρατηγική της ΒΑΑ θα έχουμε ολοκληρωμένο “πακέτο” για Πάρκο

Το πράσινο φως για τις 25 Μαΐου πήρε η δημοπράτηση του έργου της «Ανάπλασης του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου», καθώς εγκρίθηκαν χθες από την Οικονομική Επιτροπή οι όροι Διακήρυξης και ο ορισμός επιτροπής του ανοικτού διαγωνισμού του έργου προϋπολογισμού 2.191.371,26 € ευρώ. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το φθινόπωρο καλώς εχόντων των πραγμάτων ο ανάδοχος του έργου θα ξεκινήσει τις εργασίες και την άνοιξη του 2023 το έργο, που έχει προθεσμία περαίωσης 18 μήνες, θα είναι ολοκληρωμένο και το Πάρκο θα γίνει ξανά επισκέψιμο για τους Αγρινιώτες.

Μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr για το θέμα ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε ότι «πρόκειται για ένα έργο που έχει μελετηθεί με το νι και με το σίγμα και είναι απόλυτα νόμιμο για να προχωρήσει απρόσκοπτα». Ωστόσο ο Γ. Παπαναστασίου υπογράμμισε την ολιστική προσέγγιση της Δημοτικής Αρχής για το θέμα του Πάρκου. «Έχουμε «τρέξει» όλες τις μελέτες, τις αδειοδοτήσεις και τις λοιπές εγκρίσεις και για την ανακατασκευή του δημοτικού αναψυκτηρίου στο Πάρκο, έτσι ώστε να έχουμε ένα συνολικό αποτέλεσμα για Πάρκο. Το κτίριο θα ανακατασκευαστεί πλήρως για να λειτουργήσει ως πολυχώρος και συνεδριακός χώρος, που θα συνοδεύεται από ένα χώρο εστίασης και με φυτεύσεις στη στέγη του κτιρίου που θα συνδυαστούν με τη γενικότερη ανάπλαση του Πάρκου. Είμαστε πλέον έτοιμοι να εντάξουμε πολύ σύντομα και τυπικά το έργο αυτό στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, γιατί είχαμε προνοήσει και για την ανακατασκευή του κτιρίου του Πάρκου, όταν σχεδιάζαμε τη Στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης».

Μάλιστα ο Γ. Παπαναστασίου εξήγησε ότι «η Στρατηγική αποτελεί προαίρεση για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ έτσι λοιπόν, όταν το 2016 ανακοινώσαμε το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης φροντίσαμε να ανοίξουμε τη «βεντάλια» όλων των έργων και των δράσεων που αφορούν το Αγρίνιο. Και σήμερα, αφού έχουμε ωριμάσει τα έργα, να έχουμε διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία στη «φαρέτρα» μας. Η Στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, μπορεί να καθορίστηκε από το Δήμο, αφορά όμως και δράσεις που είναι πέρα από τις αρμοδιότητες με τη στενή έννοια του όρου του Δήμου Αγρινίου. Έτσι θα καταφέρουμε σύντομα να έχουμε χρηματοδότηση και για τις μελέτες ανακατασκευής των Καπναποθηκών Παπαπέτρου».