Παπαναστασίου: Ντροπιαστική η απόφαση της Κεραμέως

Οι διαρροές που υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες από το Υπουργείο Παιδείας σε μερίδα του αθηναϊκού Τύπου αναφορικά με τη μείωση των πανεπιστημιακών τμημάτων στο σύνολο της χώρας και η θετική γνώμη του Υπουργείου στο σχέδιο συγχωνεύσεων τμημάτων φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται καθώς το Υπουργείο έχει αποδεχθεί το στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πατρών για συγχωνεύσεις και μεταφορές Τμημάτων. Πράγμα, που ως φαίνεται θα αποτυπωθεί και με την επικείμενη ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων. Χαρακτηριστική πάντως είναι η αντίδραση του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, που χαρακτηρίζει ντροπιαστική την απόφαση της Νίκης Κεραμέως.

Αναλυτικά η σχετική δήλωση του Γ. Παπαναστασίου :
«Αμέσως μόλις ενημερώθηκα για την πρόθεση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως να υιοθετήσει το Στρατηγικό Σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο επιφέρει αφανισμό των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, ξεκίνησα έναν κύκλο ενημέρωσης προς του Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για μια απόφαση ντροπιαστική. Είναι ντροπή για την ακαδημαϊκή κοινότητα, είναι ντροπή για τους πολιτικούς εκπροσώπους.Είναι ντροπή ο τόπος μας να αντιμετωπίζεται με τέτοια απαξίωση.
Είμαστε αποφασισμένοι να μη συναινέσουμε στην περαιτέρω υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου.Δεν θα επιτρέψουμε σε απαράδεκτες παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, οι οποίες δυστυχώς υιοθετήθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να στερήσουν από την πόλη μας ότι, δικαιωματικά, της αξίζει.

Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο κάποιοι να ξεπληρώνουν πολιτικά γραμμάτια και να εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες μέσα από αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.
Είναι σαφές για εμάς ότι, όσοι συνέβαλλαν σε αυτήν τη μεθόδευση, θα βρεθούν απέναντι στην κοινωνία του Αγρινίου. Καλούμε τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση».