Νοσοκομείο Αγρινίου : Γιατί κάποια πράγματα γίνονται και δεν λέγονται

Μετακινήθηκαν οι γιατροί της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, παραμένει όμως το λοιπό προσωπικό της Μονάδας
Η «συνήθης διαδικασία», για την οποία μιλά η 6η ΥΠΕ, δεν περιλάμβανε μετακινήσεις

Η απόφαση προσωρινής αναστολής λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου ως φαίνεται έχει «ουρές»…Μπορεί χθες η 6η ΥΠΕ να έκανε λόγο για «συνήθη ετήσια διαδικασία» για λόγους συντήρησης – απολύμανσης κτλ, ωστόσο οι εντολές μετακίνησης στο σύνολο του προσωπικού σε άλλα Νοσοκομεία δεν είναι κάτι σύνηθες.

Όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr το ιατρικό προσωπικό της Μονάδας μετακινείται σε Νοσοκομεία της Πάτρας (Πανεπιστημιακό Ρίου και «Άγιος Ανδρέας»), ενώ το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό της Μονάδας παραμένει στο Νοσοκομείο Αγρινίου και θα μπορέσει να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες άλλων κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου. Ο χρόνος μετακίνησης του ιατρικού προσωπικού δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αν και υπάρχουν πληροφορίες που μιλούν ακόμη και για τρεις μήνες, αλλά η αιτία της μετακίνησης φαίνεται πως είναι η μετεκπαίδευση του προσωπικού και όχι οι ανάγκες των γειτονικών νοσοκομείων.

Σε μια τέτοια περίπτωση προκύπτει άμεση συσχέτιση με το ζήτημα του απόλυτου ποσοστού θνητότητας της ΜΕΘ Αγρινίου. Αυτό τουλάχιστον συζητιέται ευρέως στις τάξεις των υγειονομικών του Αγρινίου. Και αυτό γιατί, ακόμη κι αν η πρόωρη φέτος προγραμματισμένη συντήρηση της Μονάδας, που συνήθως γίνονταν τον Αύγουστο, μπορεί να εξηγηθεί από την ανάγκη προετοιμασίας για το τέταρτο κύμα της πανδημίας, που λόγω της μετάλλαξης Δέλτα αναμένεται πλέον νωρίτερα, οι μετακινήσεις του ιατρικού προσωπικού είναι κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν και δεν εξηγείται εύκολα. Η 6η ΥΠΕ πάντως απέφυγε χθες να το εξηγήσει.

Με δεδομένη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την αναστολή της Μονάδας και τη μετακίνηση του προσωπικού, έμπειροι υγειονομικοί εκτιμούν μιλώντας στo ΑγρίνιοCulture.gr πως ενδεχομένως οι αρμόδιοι της Υγείας να τοποθετηθούν αναλυτικότερα για το θέμα, όταν υπάρξει το πόρισμα του κλιμακίου του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) για τη ΜΕΘ Αγρινίου, αν και το γεγονός ότι παράλληλα «τρέχει» εισαγγελική έρευνα για το ποσοστό θνητότητας της ΜΕΘ Αγρινίου μάλλον δεν παρέχει πολλά περιθώρια δημόσιων και αναλυτικών τοποθετήσεων για το θέμα, προφανώς για να μην θεωρηθούν αυτές ως παρέμβαση ή υπόδειξη στην εν εξελίξει δικαστική έρευνα.