200 μέτρα από τον Αχελώο και οι αγρότες δεν μπορούν να ποτίσουν

Ο ΤΟΕΒ Κατοχής έκοψε για μια ακόμα φορά το νερό – Σε κινδύνο, ελιές, εσπεριδοειδή και κτηνοτροφικά φυτά

Έξαλλοι είναι από το μεσημέρι της Τετάρτης χιλιάδες αγρότες από διάφορα χωριά του δήμου Μεσολογγίου, καθώς ο ΤΟΕΒ Κατοχής έχει κόψει την παροχή νερού, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους. Όπως αναφέρουν στον ΑγροΤύπο αγανακτισμένοι ελαιοπαραγωγοί, παραγωγοί τριφυλλιών κ.λπ. ο τοπικός ΤΟΕΒ, παρότι εκείνοι πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους, τους αφήνει… σύξυλους λίγο πριν τη συγκομιδή των προϊόντων.

Από τον ΤΟΕΒ επιρρίπτουν την ευθύνη στη ΔΕΗ, προς την οποία ο ΤΟΕΒ έχει οφειλές, οι οποίες προέρχονται από αγρότες, που δεν πληρώνουν, είτε καθόλου, είτε στην ώρα τους. Έτσι, για μια ακόμα φορά οι ελιές Καλαμών της περιοχής, όπου έχει να βρέξει τουλάχιστον ένα εξάμηνο, μένουν.. σταφίδες και στο έλεος του… Θεού, ενώ κι άλλες καλλιέργειες είναι πριν την καταστροφή. Για παράδειγμα, μανταρίνια και πορτοκάλια, αν τώρα διψάσουν, κινδυνεύουν σημαντικά για υποβάθμιση.

Η μόνη ελπίδα των αγροτών είναι πλέον να βρέξει ή ο ΤΟΕΒ με ασφαλιστικά μέτρα να σώσει την κατάσταση, αλλά όπως διαμηνύουν οι συγκεκριμένοι, αφού ο ΤΟΕΒ δεν φροντίζει να εισπράξει τα τέλη από όλους τους αγρότες, τότε κι εκείνοι δεν πρόκειται να τα ξαναπληρώσουν. Σημειωτέον ότι οι αγρότες καταγγέλλουν πως ο ΤΟΕΒ πλέον λειτουργεί άκρως επιλεκτικά και κατά βούληση. Δηλαδή επιλέγει περιόδους που θα υπάρχει νερό και περιόδους που δεν θα υπάρχει. Οι παραγωγοί ζητούν την παρέμβαση της Περιφέρειας και του ΥπΑΑΤ, φορείς που όπως τονίζουν είναι χαρακτηριστικά απόντες…

πηγή : agrotypos.gr