Είδαν Μητσοτάκη και Κικίλια τα μεγάλα αφεντικά της επένδυσης στην Πογωνιά

Ο Sebastien Bazin πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Accor και η διευθύνουσα σύμβουλος για τη Νότια Ευρώπη κ. Maud Bailly ήρθαν στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου του ομίλου «Λάμψα» στο Σύνταγμα που φέρει την υπογραφή του brand ΜGallery, ένα από τα πιο επιτυχημένα brands του ομίλου. Νωρίτερα όμως συναντήθηκαν με Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και με τον αρμόδιο Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Θέμα συζήτησης με τον Πρωθυπουργό ήταν φυσικά το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου στην Ελλάδα, στο οποία προεξάρχουσα θέση έχει η επένδυση 107 εκατ. ευρώ στην Πογωνιά για τη δημιουργία υπερπολυτελούς ξενοδοχείου με το brand Βanyan Τree, αλλά και δύο ακόμη δύο ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στη Μύκονο με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ. Ο CEO της Accor φέρεται να ζήτησε, μεταξύ άλλων, το ξεμπλοκάρισμα αυτών των δύο μεγάλων επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι στην περίπτωση της επένδυσης στην Πογωνιά η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης, που έχει ενταχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων από πέρσι τον Ιούλιο, έλαβε πρόσφατα θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.