Απαράδεκτες δηλώσεις Σκέρτσου : Φταίει «ο γερασμένος πληθυσμός» για τους πολλούς θανάτους από Covid

Τώρα του φταίνε οι ηλικιωμένοι

Δίχως ίχνος ντροπής, κυβερνητικά στελέχη, επιφορτισμένα με ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας -όπως ο Ακης Σκέρτσος– προσπαθούν να αποτινάξουν από τους ώμους τους τα βάρη που τους αναλογούν, κρυπτόμενοι πίσω από μια «νεο-μοιρολατρία».

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει ο κ. Σκέρτσος, είναι απολύτως φυσιολογικό να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι κάθε ημέρα, καθώς, όπως τόνισε, «δυστυχώς, 9 στους 10 θανάτους καταγράφηκαν σε πολίτες άνω των 60. Η Ελλάδα έχει τον δεύτερο πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη, το 28% του γενικού πληθυσμού είναι άνω των 60 ετών, που σημαίνει ότι η ελληνικός πληθυσμός είναι πιο εκτεθειμένος σε λοίμωξη από Covid απ’ ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες».

Τι μπορεί να απαντήσει κανείς στον Άκη Σκέρτσο που η δύστυχη η μοίρα τον έριξε στη γερασμένη αυτή χώρα; Να βάλουμε μήπως τους ηλικιωμένους να του ζητήσουν και συγγνώμη που δυσχεραίνουν το έργο του; Ή μήπως όταν ανέλαβε τη θέση δεν γνώριζε τα δημογραφικά στοιχεία της χώρας αυτής και τα ανακάλυψε ξαφνικά το τελευταίο διάστημα;

Βέβαια, θα μπορούσε κανείς να κάνει το πιο απλό και να αναρωτηθεί εάν η διαφορά στον μέσο όρο ηλικίας μεταξύ της χώρας μας και άλλων χωρών που δεν έχουν τέτοιου είδους κακές επιδόσεις είναι τόσο μεγάλη που να δικαιολογεί τα «νούμερα».

πηγή : newsbreak.gr