Και στα εκκλησιαστικά η διάσταση απόψεων Παπαναστασίου και Λύρου

Από τη διαχείριση των απορριμμάτων στα… εκκλησιαστικά μεταφέρεται τώρα η διάσταση απόψεων ή αν προτιμάτε η αντιπαράθεση των Δημάρχων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Ο Κ. Λύρος σήκωσε ξανά το… γάντι, διόλου τυχαία λίγες αφότου ο Γ. Παπαναστασίου πήρε έστω και με έμμεσο τρόπο θέση στο ζήτημα που φαίνεται ότι ανακύπτει περί Μητρόπολης με έδρα το Αγρίνιο και αλλαγής των ορίων των Μητροπόλεων της Αιτωλοακαρνανίας.

“Η Μητρόπολη μας έχει έδρα, με σαφή όρια και αυτή η έδρα την τιμά και της δίνει κύρος από το κύρος της” απαντά ο Κ. Λύρος καλώντας με νόημα “να σταματήσει εδώ κάθε κουβέντα που κινείται εκτός αρμοδιοτήτων”… Εμμέσως πλην σαφώς ο Κ. Λύρος “δείχνει” πως ο Γ. Παπαναστασίου κινείται “εκτός αρμοδιοτήτων”… Μόνο που μάλλον υποπίπτει και ο ίδιος στο λάθος αυτό, παίρνοντας θέση υπέρ των μη αλλαγών. Γιατί, θεωρητικά, η Ιεραρχία της Εκκλησίας μπορεί να θέλει να αλλάξει τις έδρες και τα όρια των Μητροπόλεων. Απλώς μέχρι τώρα δεν ξέρουμε τι θέλει και τι δεν θέλει η Ιεραρχία.

Έτσι πάντως η κόντρα των δύο αυτοδιοικητικών, πατώντας πάνω στην παραδοσιακή αλλά ίσως ξεπερασμένη πλέον διαμάχη μεταξύ Αγρινίου και Μεσολογγίου, μεταφέρεται και στο εκκλησιαστικό πεδίο…