Έκθεσης φωτογραφίας της Kathleen Robbins στο Μεσολόγγι

Η γκαλερί Τύρβη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “Ginkgo”, της Kathleen Robbins τo Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ.

Η Kathleen Robbins γεννήθηκε το 1976 στην Ουάσιγκτον και μεγάλωσε στο Δέλτα του Μισισιπή. Ως φωτογράφος εξετάζει την σχέση μεταξύ της μνήμης, της θλίψης και της φυσικής υπόστασης του ανθρώπου σε σχέση με την φύση. Οι φωτογραφίες της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία, συμπεριλαμβανομένων των The Halsey Institute of Contemporary Art, The New Orleans Photo Alliance, The Light Factory Museum of Contemporary Photography & Film, The Weatherspoon Museum, John Michael Kohler Art Center, the Ogden Museum of Southern Art, Addison Gallery of American Art, The Southeast Museum of Photography, Society for Contemporary Photography, Columbia Museum of Art και Mississippi Museum of Art.

Το έργο της Robbins έχει παρουσιαστεί από το CNN Photo Blog, το Flak Photo, το Fraction Magazine, το Conscientious, το Humble Arts New York, το NPR’s Picture Show και το PDN’s Photo of the Day. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στους New York Times, Oxford American και Garden and Gun. Ήταν μέρος του Critical Mass top 50 το 2012 και αποδέκτης του βραβείου PhotoNOLA Review Prize το 2011 για το έργο της Into the Flatland, το οποίο δημοσιεύτηκε ως μονογραφία το 2015.

Η Robbins είναι πτυχιούχος του Studio Art από το Millsaps College και έχει μεταπτυχιακό στη Φωτογραφία από το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού. Διαμένει στην Κολούμπια, της Νότιας Καρολίνας, όπου είναι καθηγήτρια τέχνης, συντονίστρια του προγράμματος φωτογραφίας και συνεργάτης της Σχολή Νότιων Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας.

Η έκθεση “GINKGO” είναι εμπνευσμένη από τα λόγια της γιαγιά της φωτογράφου, η οποία είχε βιώσει και αύτη την απώλεια του συζύγου της:
“Το δέντρο γίνγκο βρίσκεται στην χρυσή περίοδο του αυτήν την εποχή. Μετά από την περίοδο του Νοεμβρίου και μια σύντομη λάμψη χρώματος χάνει γρήγορα τα φύλλα του, ρίχνοντάς τα σε ένα χρυσό χαλί που σχηματίζει έναν κύκλο σχεδόν μέσα σε μία ώρα. Όπως η ζωή, δεν έχει κανείς τον χρόνο να εκτιμήσει την ομορφιά προτού φύγει. Είμαστε τόσο εύθραυστοι.”
– Jessye Roberson (γιαγιά από την πλευρά της μητέρας μου, χήρα από το 1985)

Το δέντρο γίνγκο αντιπροσωπεύει την σχέση μεταξύ της μνήμης, της θλίψης και της φυσικής υπόστασης του ανθρώπου σε σχέση με την φύση. Μετά τον απροσδόκητο θάνατο του συζύγου μου, ένιωσα αδέσμευτη και κοίταξα τη φύση για διαφυγή και παρηγοριά. Σημάδεψα το χρόνο μέσα από φωτογραφίες καθώς ο γιος μου και εγώ ταξιδεύαμε σε δημόσια πάρκα και χώρους με τη δική μας ιστορία, συμπεριλαμβανομένης της γης όπου η γιαγιά μου κατέγραψε τα συναισθήματα απώλειας της πριν από χρόνια. Αυτές οι φωτογραφίες, τόσο της γιαγιάς μου όσο και της δικής μου απώλειας, λειτουργούν ως αρθρώσεις του πένθους μας, συμφιλιώνοντας την ύπαρξή μας σε χρόνο και τόπο.