Νοσοκομείο Αγρινίου : Μονάδα Εμφραγμάτων και τυπικά

Και τυπικά θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο Αγρινίου Μονάδα Εμφραγμάτων, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες ευχάριστες ειδήσεις που προκύπτουν γύρω από το Νοσοκομείο Αγρινίου το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς κατά τα άλλα υπάρχουν πλείστα όσα προβλήματα, όπως η λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής, που θυμίζουν εποχές μνημονίου με την εφημέρευση πλέον σε επίπεδο νομού.

Ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Αλμπάνης, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την διεύθυνση της κλινικής προσπάθησε από τη στιγμή που υπάρχουν οι υποδομές και ο απαιτούμενος εξοπλισμός να λειτουργήσει ένας θάλαμος υποτυπωδώς ως μονάδα εμφραγμάτων, κάτι το οποίο έχει επιτευχθεί κάτω όμως από αντίξοες συνθήκες κυρίως για το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής. Η προσθήκη όμως στον Οργανισμό του Νοσοκομείου Μονάδας Εμφραγμάτων ως ειδικού τμήματος υπαγόμενου στην Καρδιολογική κλινική με τουλάχιστον 5 κλίνες, θα καταστήσει μελλοντικά δυνατή την ενίσχυση του τμήματος με νοσηλευτικό προσωπικό.

Έτσι η Μονάδα Εμφραγμάτων αποφασίστηκε να λειτουργήσει με δυναμικότητα πέντε κλινών στο χώρο Εντατικής Θεραπείας Καρδιοπαθών, όπως αυτός έχει σαφώς καθοριστεί από την ΔΕΠΑΝΟΜ κατά την παραλαβή των χώρων του νοσοκομείου. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Καρδιοπαθών θα υπάγεται νοσηλευτικά στο Καρδιολογικό τμήμα, συνεπώς θα κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση της Νοσηλευτικής δύναμης του τμήματος με εννέα νοσηλεύτριες. Θα υπάγεται Διοικητικά και Επιστημονικά στο Διευθυντή Καρδιολογικού τμήματος και θα καλύπτεται ιατρικά από το ιατρικό προσωπικό του Καρδιολογικού τμήματος. Παράλληλα θα εξεταστεί η δυνατότητα μεταφοράς της Καρδιολογικής κλινικής στο χώρο της Μαιευτικής-Γυναικολογικής κλινικής, ώστε να υπάρχει γειτνίαση των δύο χώρων για ασφαλέστερη κάλυψη.