Mας «πούλησε» ο … Μπαϊντενόπουλος και «χαϊδεύει» τον Ερντογάν

Και αφού η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πήρε το αεροπλάνο και πήγε στην Τουρκία για να συναντήσει τον ομόλογό της.

Την ίδια ώρα Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωνε ότι με την επίσκεψη Νούλαντ στην Άγκυρα εγκαινιάστηκε ο «Στρατηγικός Μηχανισμός ΗΠΑ-Τουρκίας», στη βάση της δέσμευσης που ανέλαβαν ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή τους στη Ρώμη τον Οκτώβριο 2021. Βάσει του ανακοινωθέντος στόχος είναι η βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, με επίκεντρο την συνεργασία τους στους τομείς της οικονομίας και της άμυνας, ενώ στο ίδιο κείμενο χαιρετίζεται ο διαπραγματευτικός ρόλος της Άγκυρας προς τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Με τις υγείες μας. Τελικά ο… Μπαϊντενόπουλος τα δίνει όλα ή σχεδόν όλα στην Τουρκία. Τα… χάδια στον Ταγίπ Ερντογάν από διοίκηση Μπάιντεν, την ώρα που η Τουρκία αρνείται να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία και λειτουργεί ως «πλυντήριο» για Ρώσους ολιγάρχες και την ίδια τη Ρωσική Ομοσπονδία, εξ αντανακλάσεως τα… χάδια αυτά βλάπτουν την Ελλάδα. Αντί να αναλάβουμε εμείς διαπραγματευτικό ρόλο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανία, με αφορμή την παρουσία 100.000 Ελλήνων στην επίμαχη περιοχή, αφήσαμε να το κάνει η Τουρκία και επιπλέον στείλαμε όπλα στη Ρωσία. Δεν φταίει φυσικά μόνο ο… Μπαϊντενόπουλος. Σύντομα τα περί συνεκμετάλλευσης που είπε τις προάλλες ο Ακάρ, θα τα λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τα καλά παιδιά του ΝΑΤΟ θα υποχρεωθούν αργά ή γρήγορα σε μια ακόμη υποχώρηση.