Νέα αντιπαράθεση στο Μεσολόγγι για τα σκουπίδια: Την παραίτηση Λύρου ζητά ο Σπ. Διαμαντόπουλος

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Μεσολόγγι «υποτροπίασε» θα μπορούσε να πει κανείς και αναμενόμενα η πολιτική αντιπαράθεση ξαναφούντωσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σπ. Διαμαντόπουλος ζητά την παραίτηση του Δημάρχου Κ. Λύρου.

«Αποτύχατε! Σας προτείνω τη μόνη αξιοπρεπή λύση για να σώσουμε ότι σώζεται και να προχωρήσουμε γρήγορα στην επόμενη μέρα του δήμου. Αποχωρείστε δια της παραιτήσεως σας από το δήμο γιατί κάθε λεπτό που περνάει κάνετε ζημιά στον τόπο μας» ανέφερε σε δήλωσή του απευθυνόμενος προς το Κ. Λύρο. Και προσθέτει : «Έχετε αποτύχει στη διαχείριση των απορριμμάτων και η φυγή σας στον εισαγγελέα απέδειξε πόσο τραγικός και ευθυνόφοβος είστε. Το ίδιο συμβαίνει και στο θέμα της ΔΕΥΑΜ (είστε πρόεδρος) όπου κινδυνεύουμε μέσα στο καλοκαίρι να μείνουμε χωρίς νερό ενώ στα έργα έχετε γράψει ήδη αρνητική ιστορία με τις τραγικές σας επιλογές έχοντας προσωπικά την ευθύνη ως αρμόδιος στον τομέα των έργων. Φτάνει πια! Χωρίς πολλές αναλύσεις, κοντεύετε να ολοκληρώσετε τη θητεία σας και ακόμα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς. Αυτά συμβαίνουν βέβαια στο δικό σας μικρόκοσμο, γιατί οι δημότες ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει και έχουν πειστεί ότι δεν έχετε να προσφέρετε τίποτα στο δήμο παρά μόνο προβλήματα».

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλου τύπου προσεγγίσεις. Η παράταξη του Π. Σκαρμούτσου «Συμμαχία για το Μέλλον» σε ανακοίνωσή της σημείωσε ότι «τώρα δεν είναι ώρα για κριτική και απόδοση ευθυνών, είναι άκρως επείγον να βρεθεί κάποια λύση για να μην πνίγουμε στα σκουπίδια με θερμοκρασίες 40 βαθμών, με ότι αυτό συνεπάγεται».

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι τον σύμβουλό της Π. Παπαδόπουλο στην περιοχή, για να έρθει σε συνεννοήσεις με τα μέλη του Δ.Σ. του ΧΥΤΑ Παλαίρου, ώστε να αλλάξει η αρνητική του στάση στο να δεχθεί επιπλέον απορρίμματα από το Μεσολόγγι.