Τεχνικό Σύμβουλο για τα αρδευτικά μέσω ΣΔΙΤ στην Αιτωλοακαρνανία ψάχνει το ΥπΑΑΤ

To YπΑΑΤ προχώρησε στην έγκριση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση του έργου «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου, για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών του ΥΠΑΑΤ για την ωρίμανση και την προώθηση προς υλοποίηση του έργου «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των υποδομών άρδευσης των Τ.Ο.Ε.Β. στα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Αγρινίου, Θέρμου και Ι.Π. Μεσολογγίου και στις ευρύτερες περιοχές Ξηρομέρου, Οζερού, Λυσιμαχίας και Τριχωνίδας Αιτωλοακαρνανίας», μέσω ΣΔΙΤ.

Πρόκειται για το μεγάλο αρδευτικό έργο, που θα ενταχθεί στο το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ιδιωτικούς πόρους. Το συγκεκριμένο έργο είναι το τρίτο, αυτού του πακέτου που θα αφορά την Αιτωλοακαρνανία. Το πρώτο, όπως έχει ήδη αναφερθεί ξανά από τo ΑγρίνιοCulture.gr είναι το «Αρδευτικό έργο Ζώνης 11Α Κάτω Αχελώου Ν. Αιτωλοακαρνανίας» και το δεύτερο έργο θα είναι «εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου» προϋπολογισμού 70εκατ. ευρώ που αφορά την άρδευση περίπου 35.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Δήμου Αμφιλοχίας.

Το αντικείμενο της υπό ανάθεση σύμβασης (εκτιμώμενου προϋπολογισμού 139.000€ πλέον ΦΠΑ) είναι η παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου, για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών του ΥΠΑΑΤ στη σύνταξη Φακέλου για την υλοποίηση μέσω ΣΔΙΤ, του Έργου: «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των υποδομών άρδευσης των Τ.Ο.Ε.Β. στα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Αγρινίου, Θέρμου και Ι.Π. Μεσολογγίου και στις ευρύτερες περιοχές Ξηρομέρου, Οζερού, Λυσιμαχίας και Τριχωνίδας Αιτωλοακαρνανίας», 311.000 στρεμμάτων περίπου.