Εύηνος : Περί τα τέλη Νοεμβρίου η εκτίμηση για τη νέα πρόχειρη γέφυρα

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες στον Εύηνο για την αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των δυο πλευρών του ποταμού.

Μετά την πρόσφατη παράσυρση της πρόχειρης διέλευσης που είχε δημιουργηθεί μέσα από τον ποταμό, ξεκίνησε η κατασκευή νέας πρόχειρης γέφυρας, με ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών, από συνεργεία της ΤΕΡΝΑ, η οποία θα αναλάβει και σε δεύτερο χρόνο την κατασκευή της νέας οδικής γέφυρας και των αντιπλημμυρικών έργων κατά μήκος της Ιόνιας Οδού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr η νέα πρόχειρη γέφυρα θα έχει 10 μέτρα πλάτος, 140 μέτρα μήκος, θα αποτελείται από 73 σωληνωτά με οπλισμένο σκυρόδεμα και μάλιστα εκτός από το να εξυπηρετήσει τους κατοίκους εκατέρωθεν του Ευήνου, θα χρησιμεύσει και κατά τη διάρκεια της κατασκευής της νέας οδικής γέφυρας. Για το λόγο αυτό θα στρωθεί και με άσφαλτο, αφού εκτός των άλλων από αυτή θα διέλθουν οι αγωγοί ύδρευσης για το Μεσολόγγι και τα δίκτυα των τηλεπικοινωνίων.

Η εκτίμηση είναι πως η κατασκευή της θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Νοεμβρίου, καθώς κάποια πράγματα θα εξαρτηθούν και από το καιρό. Εξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με βροχοπτώσεις.

Με βάση τα όσα έχουν ειπωθεί και από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών αυτή θα είναι η ενδιάμεση λύση για τα επόμενα περίπου δύο χρόνια που θα απαιτηθούν για την κατασκευή της νέα οδικής γέφυρας στον Εύηνο επί της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Ωστόσο και αυτή η λύση, που έρχεται, δεν είναι 100% βέβαιο πως θα προσφέρει αδιατάρακτη επικοινωνία ανάμεσα στις δύο όχθες του Ευήνου, ακόμη δηλαδή κι όταν στην καρδιά του χειμώνα φτάσουμε στο μάξιμουμ των βροχοπτώσεων. Ενδεχομένως, δηλαδή, κάποιες μέρες για λόγους ασφαλείας η γέφυρα να κλείνει…

Πάντως επειδή η διέλευση που κατασκευάστηκε το καλοκαίρι τυπικά κατασκευάστηκε μόνο για λόγους πολιτικής προστασίας και η διέλευση των κατοίκων της περιοχής ήταν παράνομη, με τις Αρχές να κάνουν τα «στραβά μάτια» ελλείψει άλλου τρόπου άμεσης επικοινωνίας, αυτή τη φορά με βάση τη ενημέρωση που έχει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η διέλευση από τη νέα πρόχειρη γέφυρα θα είναι νόμιμη και για τους κατοίκους.