Η δημοτική αρχή καταγγέλλει την αντιπολίτευση για μπλόκο στη λειτουργία του βιολογικού στον Αστακό

Τη στάση της αντιπολίτευσης στηλιτεύει η Δημοτική Αρχή του Γ. Τριανταφυλλάκη με αφορμή το γεγονός ότι από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν πέρασε ο κανονισμός λειτουργίας του βιολογικού του Αστακού, ο οποίος για να εγκριθεί απαιτεί την ψήφιση του από 14 δημοτικούς συμβούλους. Απαιτούνταν δηλαδή μια επιπλέον ψήφος από τη δύναμη της παράταξης του Δημάρχου.

«Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ψηφίζουν όχι ή αποχωρούν ομαδικά, όπως έγινε στην συζήτηση του ίδιου θέματος για 2η φορά στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ή είναι απόντες αδικαιολόγητα ή και επί σκοπού απόντες δικαιολογημένοι (εξαιρούνται οι πραγματικά δικαιολογημένοι), για να μην ψηφίσουν το αυτονόητο, παρουσιάζοντας απίθανες δικαιολογίες και προφάσεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Θυμίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που ήταν επί 10 χρόνια παρατημένο και απαξιωμένο και πως από τη λειτουργία του εξαρτάται και η λειτουργία των σφαγείων του Αστακού, η δημοτική αρχή εκτιμά ότι «η αλήθεια δυστυχώς είναι μία, κάποιοι με κάθε τρόπο και κάθε δικαιολογία προσπαθούν να μπλοκάρουν την λειτουργία του βιολογικού στον Αστακό, ώστε να μην λειτουργήσει επί της δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη».

Διευκρινίζει τέλος η δημοτική αρχή ότι η ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας είναι ένα τεχνικό προαπαιτούμενο που δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική βιωσιμότητα του βιολογικού, που θα αποφασιστεί σε άλλη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα αφορά τον καθορισμό των τελών αποχέτευσης.