Το μαθητή Γιώργο Μελίστα τίμησε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας για το ασημένιο μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα

Τον μαθητή του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου Γιώργο Μελίστα και τον καθηγητή Φυσικής του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου Αργύρη Δρίβα υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας.

Ο Δήμαρχος επέδωσε τιμητικό αναμνηστικό στον νεαρό μαθητή για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στην 1η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής Junior (IOAA-Jr), που διοργανώθηκε στην πόλη Campulung Moldovenesc της Ρουμανίας. Ο Γιώργος Μελίστας απέσπασε επίσης το 1ο βραβείο για την καλύτερη επίδοση στις Παρατηρήσεις με Τηλεσκόπιο και το 1ο βραβείο για την καλύτερη επίδοση σε παρατηρήσεις επί χάρτου.

Αντίστοιχο τιμητικό αναμνηστικό επέδωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ντίνος Τσουκαλάς στον κ.Δρίβα, ο οποίος ως ερασιτέχνης αστρονόμος και μέλος του ΔΣ της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων» έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διάχυση της αστρονομίας, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να διακρίνονται σε Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Αστρονομίας και Διαστημικής καθώς και σε Διεθνείς Ολυμπιάδες.

Σημειώνεται ότι, η Ελληνική ομάδα που συμμετείχε στην 1η Διεθνή Ολυμπιάδα κατέκτησε εκτός από το μετάλλιο του Γιώργου Μελίστα και δύο ακόμη ασημένια μετάλλια, με τους μαθητές να διαγωνίζονται στη Θεωρητική Αστροφυσική και τις Αστρονομικές Παρατηρήσεις. Η συγκεκριμένη ομάδα προέκυψε από τους συνολικά 200 περίπου μαθητές όλης της χώρας που συμμετείχαν στις τρεις φάσεις του 26ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας 2021, τον οποίο διενήργησαν η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.