Κοινωνική ευαισθησία και όχι το αυτονόητο με τα διόδια στον Εύηνο;

Λίγη από τη… χρυσόσκονη των… αντανακλαστικών της Κυβέρνησης να αναγκάσει τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου να πάρει πίσω την αύξηση στο e-pass θέλησε να πάρει ο Σπήλιος Λιβανός.

“Η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Κ. Καραμανλής και Γ. Καραγιάννης, όπως και στο θέμα των διοδίων μετά την καταστροφή της γέφυρας τους Ευήνου, απέδειξε για μία ακόμη φορά την αμεσότητα στην εξεύρεση λύσεων, αλλά και την κοινωνική ευαισθησία της” ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία. Όμως το παράδειγμα με τη γέφυρα του Ευήνου είναι ατυχέστατο. Δηλαδή η κυβέρνηση έδειξε κοινωνική ευαισθησία με τους κατοίκους της περιοχής του Ευήνου που άφησε ελεύθερα τα διόδια της Γαβρολίμνης, όταν μετά την κατάρρευση της γέφυρας δεν υπήρχε εναλλακτικός δρόμος; Δεν ήταν το αυτονόητο που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση; Από πότε έγινε αυτονόητο οι Έλληνες να υποχρεούνται να χρησιμοποιήσουν δρόμους με διόδια; Μήπως για την… κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης μπορεί να ενημερωθεί ο Σπ. Λιβανός γιατί σχεδόν 14 μήνες μετά την κατάρρευση της γέφυρας δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας;

Η σχετική ενημέρωση για την οπισθοχώρηση της Γέφυρας στην αύξηση του e-pass, έγινε χθες από τον Υφυπουργό Υποδομών Γ. Καραγιάννη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία Δ. Κωνσταντόπουλου και προκάλεσε ομολογουμένως ευχάριστη εντύπωση. Όμως ο Κωνσταντόπουλος έκανε ερώτηση στη βουλή και όχι ο Λιβανός. Δεν είναι πια υπουργός και μπορεί να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο.