Αυτεπάγγελτη παρέμβαση Εισαγγελέα για την επικίνδυνη διέλευση μαθητών στον Εύηνο

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελίας σχετικά με όσα συνέβησαν χθες (27/1) στον Εύηνο με τους μαθητές από την Ορεινή Ναυπακτία που φοιτούν στο Θέρμο και το πέρασμά τους πάνω από το επικίνδυνο ποτάμι με τη χρήση μιας συρμάτινης πεζογέφυρας και ενός σιδερένιου κουβουκλίου, με άμεσο κίνδυνο για τις ζωές τους.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (27.01), αφού έλαβε γνώση των σχετικών δημοσιευμάτων, ο εισαγγελέας Αγρινίου παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους από το αστυνομικό τμήμα Θέρμου, ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Η κίνηση αυτή πρόλαβε και το δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα ο οποίος επρόκειτο να κινηθεί δικαστικά. Μετά από την παρέμβαση του εισαγγελέα πρόκειται να διερευνηθεί ο λόγος που τα παιδιά κινήθηκαν προς το σημείο και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση λόγω της κακοκαιρίας στον επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης-Θέρμου, μετά τη γέφυρα του Πόρου, με αποτέλεσμα το δρομολόγιο της επιστροφής των μαθητών αναγκαστικά να αλλάξει. Έπρεπε όμως να αλλάξει με αυτόν τον τρόπο και να μην χρησιμοποιηθεί κάποια άλλη εναλλακτική διαδρομή.